1. Home
  2. Vesti
  3. Volvoovi električni dabldekeri stižu u London
Volvoovi električni dabldekeri stižu u London
0

Volvoovi električni dabldekeri stižu u London

122
0
Podelite sa prijateljima:

London je poznat po svojim crvenim dvospratnim Routemasterima. Autobusi su ista atrakcija kao i Big Ben ili Tauerbridž. Sada Volvo kaže da će gradu isporučiti 51 električni dabldeker modela Volvoa BZL.

Upravo je operater Arriva naručio nove autobuse, koji će biti u funkciji najkasnije sledeće godine. „Dvospratnice“ su dugačke 10,9 metara i imaju, između ostalog, stakleni krov na gornjem spratu i USB utičnice na svim sedištima.

Vozači će moći da uživaju u boljem radnom okruženju sa smanjenom bukom i vibracijama.

Novi autobusi imaju bateriju od 470 kWh i pokreće ih motor od 200 kW. Kao i električni automobili, električni autobusi takođe imaju sistem regenerativne sile kočenja koji može da vrati energiju u bateriju tokom kočenja, nešto što se često dešava u gustom saobraćaju. Poređenja radi, baterija kod električnih automobila je 7-10 puta manja od ove.

Pisali smo u više navrata o ovim busevima, neke od priča možete pročitati ovde i ovde.

AutoRepublika

(122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments