1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovani Cadillac Escalade dobio je izgled električne verzije
Restilizovani Cadillac Escalade dobio je izgled električne verzije
0

Restilizovani Cadillac Escalade dobio je izgled električne verzije

72
0
Podelite sa prijateljima:

Brend Cadillac proizvodi punokrvni SUV od 1998. godine (u početku je to bila malo modifikovana verzija GMC-a Yukona Denalija), i tokom ovog perioda do danas je Escalade pet puta „presvlačio košuljicu“.

Trenutna, peta generacija predstavljena je 2020. godine, a sada je model prošao planiranu restilizaciju. Imajte na umu da se ovaj automobil trenutno prilično dobro snalazi u SAD: prošle godine je prodato 41.689 jedinica, što je 3,6% više nego 2022. godine.

Sada je Cadillac ažurirao svoj SUV sa šasijom, novi model je namenjen za modelnu 2025. godina. Osveženi Escalade je primetno promenio izgled: eksterijer je dizajniran u skladu sa stilom potpuno „zelene” verzije sa dodatkom IQ imenu, koji je debitovao u avgustu prošle godine.

Tako je veliko terensko vozilo dobilo horizontalno izdužena svetla za vožnju veoma uskog oblika i nove vertikalne glavne farove.

Paleta boja je proširena sa tri nove opcije – Aegean Stone, Deep Sea Metallic i Latte Metallic. Ažurirani SUV takođe ima drugačiju veliku rešetku hladnjaka (njegov dizajn varira u zavisnosti od verzije) i veliki usis vazduha integrisan u donji deo prednjeg branika.

Model je i dalje opremljen tradicionalnim spoljašnjim retrovizorima i klasičnim kvakama na vratima.

Krma je ispravljena zbog drugačijeg dizajna svetala, blago „pomerenog” ispod loga, kao i drugačijeg dizajna donjeg dela zadnjeg branika sa četiri završetka izduvne cevi. Standardni za model su felne od 22 inča originalnog dizajna, a uz doplatu su dostupni i nove od 24 inča.

Inače, ovo su najveće felne ikada ponuđene za Cadillac Escalade.

Novi proizvod će biti u ponudi sa električnim pogonom za otvaranje i zatvaranje vrata. Vozačeva vrata se mogu programirati da se otvaraju automatski pri približavanju (senzori će sprečiti sudar sa obližnjim preprekama).

Da bi zatvorio sam vrata, vozač će morati samo da pritisne papučicu kočnice.

Tokom ažuriranja, Escalade je dobio bogatiji enterijer, koji takođe odražava potpuno električnu verziju IQ. Na prednjem panelu nalazi se zakrivljeni ekran dijagonale 55 inča. Kombinuje veliki ekran za vozača od 35 inča, kao i ekran osetljiv na dodir dizajniran za suvozača (dijagonala – 20 inča).

Poseban ekran osetljiv na dodir koji se nalazi ispod je obezbeđen za kontrolu brojnih funkcija automobila. SUV je takođe bio opremljen novim volanom i drugačijim menjačem.

Sada SUV ima novi nivo opreme Executive, koji je fokusiran na povećanu udobnost za putnike u drugom redu. Posebno su opremljeni centralnom konzolom sa posebnim kontrolnim centrom za funkcije vozila, par niša za bežično punjenje pametnih telefona i stolovima na izvlačenje. Na listi opreme su i dva displeja od 12,6 inča, a sedišta su opremljena masažerima i zvučnicima integrisanim u naslone za glavu.

Ispod haube restilizovanog Escaladea nalaze se 6,2-litarski V8 benzinski motori. Standardni SUV ima izlaznu snagu od 426 KS i maksimalni obrtni moment od 624 Nm; verzija Escalade-V ima izlaznu snagu od 691 KS (885 Nm). Obe verzije imaju desetostepeni automatski menjač bez alternative. Trolitarski turbodizel je nestao iz asortimana.

Poznato je da će serijska proizvodnja ažuriranih SUV-ova Cadillac Escalade početi bliže kraju ove godine. Kompanija će cene novog proizvoda objaviti bliže početku prodaje na američkom tržištu.

AutoRepublika

(72)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments