1. Home
  2. Vesti
  3. Samo polovina vozača veruje sistemima asistencije
Samo polovina vozača veruje sistemima asistencije
3

Samo polovina vozača veruje sistemima asistencije

134
3
Podelite sa prijateljima:

Sistemi pomoći vozaču su danas sastavni deo modernih automobila. Od 7. jula nekoliko sistema kao što su inteligentni pomoćnik za brzinu i sistem upozorenja na umor, koji su ranije bili dostupni samo kao opcije, moraju biti instalirani kao obavezna funkcija.

Ali kakva su iskustva vozači imali sa ovim elektronskim pomoćnicima? I da li im veruju?

Rezultati istraživanja koje je naručio TÜV pokazalo je da skoro polovina (46%) ima praktično iskustvo sa sistemima upozorenja na napuštanje trake, sistemima za kočenje u slučaju nužde, pomoći pri parkiranju, i drugo, dok 53% nema nikakvo.

51 odsto ima veliko ili veoma veliko poverenje u pouzdanost ovih sistema, 43 odsto ima malo ili nimalo poverenja, dok je 6 odsto neodlučno. Skoro polovina (47%) učesnika ankete je iritirana nezavisnim reakcijama. 39 odsto smatra da je operacija previše komplikovana.

Skoro tri četvrtine (72%) ispitanika smatra da sistemi pomoći pomažu u olakšavanju vožnje. Skoro dve trećine (65%) veruje da sistemi poboljšavaju bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. 56 posto se zbog njih oseća lično sigurnije. 88 procenata ispitanih pozdravlja nezavisnu reviziju funkcija vožnje.

AutoRepublika

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

U odnosu na sisteme asistencije koji su sada postali obavezni u novim automobilima koji se po prvi put prodaju, nebitno za kupce i vozače da li veruju u te sisteme ili ne. Obavezni su. I tu i nema mogućnosti izbora. Mogućnost izbora je ostala samo u odnosu na ono što još nije obavezno. Ja lično načelno verujem u sisteme koji su sada uvedeni. U smislu da bi ih bilo bolje opciono imati čak i da nisu obavezni. Naravno da ti sistemi nisu nepogrešivi. Nisu savršeni. Kao što ni čovek nije nepogrešiv. Ni savršen. „Ko radi, taj i greši“. Ali, svakako… Pročitaj više »

Laki

👍👍

s mile

Vala ako je neko „diplomirao“ sve te sisteme, i nivoe opreme u novim automobilima, to si ti. Svaka ti čast.
Što bi neki rekli, meni je ABS, i klima, dovoljno….