1. Home
  2. Vesti
  3. Kupeoliki krosover Volkswagen ID.Unyx se sprema za tržište
Kupeoliki krosover Volkswagen ID.Unyx se sprema za tržište
2

Kupeoliki krosover Volkswagen ID.Unyx se sprema za tržište

67
2
Podelite sa prijateljima:

Električni krosover-kupe Volkswagen ID.Unyx primećen je na fotografijama za homologaciju pri kineskom Ministarstvu industrije i trgovine još u martu. A u aprilu, na sajmu automobila u Pekingu, zvanično je objavljeno da će krosover biti prvi iz nove „zelene“ linije pod nazivom ID.UX, koja je, kao što se može pretpostaviti, namenjena Kini.

U isto vreme održana je javna premijera modela. Istina, na izložbi je krosover postavljen u staklenu „kutiju“. Tako je sada VW započeo aktivnu fazu promocije novog proizvoda: pokrenuta je zasebna veb stranica, objavljene su zvanične slike i video snimci.

VW ID.Unyx nije kreiran od nule – to je klon Cupre Tavascana. Ali dizajn je i dalje diskutabilan. Kupe-krosover nemačkog brenda ima različite branike, zamenjeni su LED farovi i zadnja svetla.

Dužina ID.Unyxa je 4.663 mm, širina 1.860 mm, visina 1.610 mm. Poređenja radi, dimenzije Tavascana su: 4.644/1.861/1.597 mm. Međuosovinsko rastojanje automobila je isto – 2.766 mm.

Unutrašnjost nemačkog „terenca“ još nije prikazana. Međutim, procurile su fotografije unutrašnjosti.

Unutra će generalno biti preslikan originalni model: VW ID.Unyx će imati sličan prednji panel, odvojene ekrane za instrument tablu i multimedijalni sistem.

Kineski mediji pišu da će krosover biti ponuđen u dve verzije. Osnovni ID.Unyx će imati elektromotor od 231 konjske snage na zadnjem vratilu.

Skuplja verzija dolazi sa pogonom na sva četiri točka sa dva motora i ima ukupnu snagu od 340 KS. Prema preliminarnim podacima, novi VW će imati bateriju kapaciteta 82,4 kWh.

Krosover ID.Unyx će se proizvoditi u Kini u fabrici Volkswagen Anhui, izrađenoj zajedno sa JAC-om (Volkswagen trenutno poseduje 75% zajedničkog preduzeća). Kompletna prezentacija će biti održana u bliskoj budućnosti.

AutoRepublika

(67)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ne izgleda loše, čisto dizajnerski posmatrano, ako zanemarim samu kupeoliku formu.
Nikada na bazi samog dizajna ne bih rekao da je ovo jedan VW.

Matija

Osnovna forma – oslobodjena svih mogucih detalja – je OK. Vozilo je relativno kratko a visoko tako da je nesto bolje skoro nemoguce. Medjutim, dizajn je preopterecen detaljima – stotine preloma, crnih povrsina, nemogucih detalja – kao da je sef zaduzio grupu novih klinaca-dizajnera i rekao im da pokazu sta znaju a oni se utrkivali ko ce vise da zalepi na ovu karoseriju! Momci, tako se ne radi!

Jos samo jedna rec o pultu – katastrofa! Ne da je ruzan vec je smesan!

Izmenjeno 2 dana pre od strane Matija