1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ispostavilo se da Xpeng Mona M03 nije sedan već liftbek
Ispostavilo se da Xpeng Mona M03 nije sedan već liftbek
1

Ispostavilo se da Xpeng Mona M03 nije sedan već liftbek

123
1
Podelite sa prijateljima:

Prve zvanične slike svog novog električnog automobila Mona M03 distribuirao je Xpeng u maju-junu. A juče su u Kini održali statičnu prezentaciju.

Međutim, proizvođač se za sada fokusirao na dizajn eksterijera – unutrašnjost još nije prikazana. Podsetimo se da se ranije verovalo da će Mona postati jeftina podmarka Xpenga: ova reč označava „Made Of New AI“, odnosno „napravljen na bazi nove veštačke inteligencije“. U stvari, ispostavilo se da je Mona samo nova jeftina linija. Pored toga, ispostavilo se da „trojka“ uopšte nije limuzina, kao što se ranije pretpostavljalo, već liftbek.

Spoljašnje karakteristike Mone M03 uključuju prednja i zadnja svetla u obliku slova T, gladak „nos“, ručke na vratima koje se mogu uvlačiti i spoljašnje retrovizore na odvojenim nogarima.

Dužina liftbeka je 4.780 mm, širina 1.896 mm, visina 1.445 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.815 mm. Xpeng je posebno ponosan na koeficijent aerodinamičkog otpora: on je 0,194. Deklarisana zapremina prtljažnika je 621 litar. Model je opremljen 19-inčnim felnama.

Očekuje se da će Xpeng Mona M03 biti ponuđen u dve verzije sa pogonom na zadnje točkove. Osnovni liftbek će imati elektromotor od 190 konjskih snaga, dok će skuplja verzija dobiti 218 konjskih snaga.

Kapacitet baterije još uvek nije otkriven. Istovremeno, neki kineski specijalizovani mediji pišu da će domet biti 515 ili 620 km.

Već se može naručiti na Xpengovom potrošačkom veb sajtu, ali još uvek nema cene. Ranije je kompanija tvrdila da će modeli porodice Mona koštati u rasponu od 100.000 – 150.000 juana (12.750-19.125 evra).

Poređenja radi, najjeftiniji Xpengov električni automobil, sedan P5, sada će koštati najmanje 156.900 juana (20.005 evra).

Puna premijera M03 trebalo bi da bude održana u avgustu.

Pretpostavlja se da će električna vozila serije Mona biti isporučivana i lokalnim agencijama za iznajmljivanje i taksi udruženjima. Inače, prema preliminarnim podacima, u stvaranju „trojke“ učestvovala je kompanija DiDi, koja je poznata kao pružalac transportnih usluga.

AutoRepublika

(123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Xpeng je kod ovog modela uradio sve kako treba: – razumne dimenzije, 4.780 x 1.896 x 1.445 mm – razumna snaga motora, 190 i 218 Ks – veoma nizak koeficijent aerodinaminosti, 0,194 – peta vrata – veliki prtljaznik – veoma dobar dizajn – sve to za neverovatno nisku cenu! Zeleo bih da cujem kako EU „eksperti“ objasnjavaju ovako nisku cenu! Verovatno bih crko od smeha njihovom objasnjenju! Jedina zamerka ovom automobilu bila bi da nema dovoljno karakteristicnih stilskih elemenata, po cemu bi mogao da bude upadljiviji u bezgranicnoj masi kineskih modela. Svetla u „T“ formi vec su vidjena. Kineski dizajneri… Pročitaj više »