1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Consumer Reports je objavio listu najpouzdanijih trogodišnjih automobila u Americi
Consumer Reports je objavio listu najpouzdanijih trogodišnjih automobila u Americi

Consumer Reports je objavio listu najpouzdanijih trogodišnjih automobila u Americi

409
3
Podelite sa prijateljima:

Polovna vozila do tri godine su uvek atraktivna opcija za kupce. S jedne strane, ona su i dalje prilično moderna i imaju veliki preostali potencijal za dalju upotrebu, a sa druge su znatno jeftinija od novih. Američki Consumer Reports, poznat po svojim ocenama pouzdanosti, identifikovao je najuspešnije modele u ovom popularnom segmentu tržišta polovnih vozila.

Važno je da ovo nije uobičajena ocena, već samo lista od 36 automobila podeljenih po klasama, odnosno automobili u njoj nisu rangirani po bodovima. Međutim, postoji apsolutni pobednik – to je Toyota Corolla, koja je dobila titulu najboljeg automobila u pogledu cene/pouzdanosti. Pored toga, Honda Civic, Mazda 3 i Toyota Prius su se dobro pokazali u klasi kompakata.

Toyota Camry proglašena je za „mudri izbor“ i zauzela je vrh liste automobila srednje veličine. Toyota Avalon i Hyundai Sonata takođe su prepoznati u ovoj kategoriji. U premijum segmentu su se istakli Acura TLX, BMW Serije 5 i Lexus ES. Od trogodišnjih sportskih automobila, samo je Mazda MX-5 nazvana vrednom pažnje.

U klasi malih krosovera i SUV-ova odabrano je 13 modela odjednom, od kojih je većina japanskog ili korejskog porekla. Ovde se ističu evropsko-američki BMW X3 i Volvo XC40. U segmentima velikih SUV-ova i pikapova srednje veličine, konačno su zapaženi modeli iz SAD: GMC Acadia, Lincoln Nautilus i Ford Ranger.

A u najpopularnijoj klasi pikapa pune veličine, najbolji izbor među „trogodišnjacima“ je Toyota Tundra. Po svemu sudeći, na kraju svog životnog veka, neposredno pred smenu generacije, japanski kamionet druge generacije uspeo je da se oslobodi svih svojih „dečjih“ bolesti.

Od 36 automobila pomenutih u izveštaju, 30 modela su bili azijski. Preostalih šest automobila predstavljaju evropsku i američku automobilsku industriju. A neprikosnoveni lider je bila Toyota (uključujući njenu ćerku-marku Lexus): 16 pozicija na listi.

AutoRepublika

(409)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Od 36 automobila pomenutih u izveštaju, 30 modela su bili azijski…“ Auh, da li je moglo grdje ? 😊 Inače, na Auto Blogu su preneli da je najnovija generacija Corolle je hvaljena kao ‘jedna od najboljih vrednosti polovnih automobila‘, a Camry je opisan kao ‘mudar izbor polovnog automobila.‘, dok su ovako objavili gore pomenuti listu: Kompaktni automobili Honda Civic Mazda 3 Toyota Corolla/Corolla Hybrid Toyota Prius/Prius Prime Srednji i veliki automobili Hyundai Sonata Toyota Avalon Toyota Camry Luksuzni automobili Acura TLX BMW serije 5 Lexus ES Sportski automobili Mazda MX-5 Mali i kompaktni SUV-ovi Acura RDX BMW X3 Honda CR-V… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Lako je CR da bira Azijate kad ne znaju šta su Škoda i Reno 🙂

A jesu ludi ovi Amerikanci… Honda CRV „mali kompaktni SUV“. Lakše ti je autobus parkirati 🙂

MRN

Samo ti izazivaj sreću pominjanjem Skode u tom kontekstu … 🙂