1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prvi „debi“ električne Škode Elroq
Prvi „debi“ električne Škode Elroq
0

Prvi „debi“ električne Škode Elroq

328
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nešto više od godinu dana, Škoda je najavila pojavu kompaktnog električnog krosovera Elroq, koji je namenjen da bude električna alternativa Karoqu. Ovaj model je veoma važan za češku kompaniju, pa su pripreme za njegov debi počele nekoliko meseci unapred. S obzirom na modu predstavljanja novih modela „na kašičicu“, za sada je električni automobil prikazan u laganoj fabričkoj kamuflaži.

Već je poznato da će Elroq biti prva serijska Škoda sa „licem“ u novom korporativnom stilu Tech-Deck Face sa dvospratnim farovima i LED trakom po celoj širini prednjeg kraja. Na haubi, umesto uobičajenog logotipa, biće natpis: Škoda. Međutim, korporativna plastična karoserija će biti očuvana, a proizvođač obećava i poboljšanu aerodinamiku (koeficijent Cx je 0,26), uključujući i felne sa optimizovanim dizajnom (prečnik od 19 do 21 inča).

Električni Elroq zasnovan je na modularnoj platformi MEB. Međuosovinsko rastojanje je 2.770 mm u odnosu na 2.638 mm za Karoq. Što se tiče ukupnih dimenzija, Elroq je takođe nešto veći od svog ugljovodoničnog rođaka: dužina je 4.490 mm u odnosu na 4.390 mm, širina je 1.890 mm prema 1.841 mm, visina je 1.660 mm naspram 1.603 mm.

Zapremina prtljažnika varira od 470 do 1.580 litara sa preklopljenim zadnjim sedištima.

Još nema slika unutrašnjosti, ali inženjeri i dizajneri obećavaju ekran instrument table od pet inča i veliki ekran multimedijskog sistema od 13 inča, kao i projekciju na šoferšajbnu sa proširenom stvarnošću.

Predviđena je široka upotreba recikliranih materijala za unutrašnjost: na primer, opciona koža je 78 % napravljena od plastičnih boca. Unutrašnjost ima prostor za odlaganje sitnica ukupne zapremine 48 litara. Deklarisano je prisustvo tradicionalnog seta praktičnih „Simply Clever“ dodataka.

Za bezbednost je odgovorno devet vazdušnih jastuka i prošireni set elektronskih asistenata.

Kompaktni krosover biće predstavljen u četiri verzije, od kojih su tri sa pogonom na zadnje točkove.

Osnovna Škoda Elroq 50 ima elektromotor snage 170 KS i litijum-jonsku trakcionu bateriju kapaciteta 55 kWh. Parametri verzije Elroq 60 su 204 KS i 63 kWh. Maksimalna brzina obe opcije je 160 km/h.

Elroq 85 sa pogonom na zadnje točkove ima motor snage 286 KS, a verzija Elroq 85x sa pogonom na sve točkove ima dva motora koji proizvode ukupno 299 KS. Takvi krosoveri su opremljeni baterijom kapaciteta 82 kWh, mogu ubrzati do 180 km/h i preći više od 560 km.

Sve četiri varijante podržavaju brzo punjenje snage do 175 kW. U ovom režimu, slabije verzije 50 i 60 popunjavaju kapacitet baterije od 10 do 80 % za manje od 25 minuta, a jačim 85 i 85x će biti potrebno manje od 28 minuta.

Punjenje „do čepa“ iz ugrađenog ispravljača kapaciteta 11 kW će trajati od 5,5 do 8 sati (u zavisnosti od verzije).

Više detalja o novom električnom krosoveru pojaviće se u narednim mesecima. Puna premijera zakazana je za oktobar. Očekuje se da će osnovna verzija koštati oko 40 hiljada evra.

AutoRepublika

(328)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments