1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosover Wuling Starlight S biće jedan od najjeftinijih u klasi
Krosover Wuling Starlight S biće jedan od najjeftinijih u klasi

Krosover Wuling Starlight S biće jedan od najjeftinijih u klasi

312
1
Podelite sa prijateljima:

Prošle jeseni, zajedničko preduzeće SAIC-GM-Wuling dovelo je na kinesko tržište elektrifikovanu limuzinu Wuling Starlight, koja je postala najpristupačnija u svojoj klasi.

Automobil dugačak 4,8 m sa hibridnim pogonom košta samo 89 hiljada juana (12.200 dolara)! A za električnu verziju u najboljoj i najskupljoj konfiguraciji potrebno je platiti 110 hiljada juana (15.100 dolara). Istina, potražnja još ne obara rekorde: mesečno se prodaje 6-10 hiljada automobila. Ali sada kompanija namerava da konsoliduje svoj uspeh i pokazala je sličan krosover Wuling Starlight S.

Wuling Starlight

Izrađen je na istoj platformi R kao i limuzina (kao i mnogi modeli njegove sestrinske marke Baojun), a čak je i zadržao međuosovinsko rastojanje od 2.800 mm. Ogibljenje je Mekferson napred i multilink pozadi.

Međutim, uprkos istim imenima, krosover i sedan imaju različite dizajne sa nekoliko ključnih razlika. Prvi nema ni jednu traku prednjeg svetla, ima odvojena zadnja svetla, a ručke na vratima imaju prirodan hvat umesto udubljenih.

Što se tiče dimenzija, Wuling Starlight S je uporediv sa krosoverima Škodom Kodiaqom ili Cheryjem Tiggoom 8: dužina mu je 4.745 mm, širina 1.890 mm, visina 1.680 mm. Međutim, kabina ima pet sedišta u samo dva reda.

Standardno su ugrađene felne od 18 inča, a među opcijama je i panoramski krov.

Unutrašnjost je dizajnirana u modernom stilu sa dva ekrana na kontrolnoj tabli i podlogama za bežično punjenje umesto centralne konzole, ali ispod centralnih ventilacionih deflektora i dalje se nalazi kompaktna analogna jedinica za kontrolu mikroklime (nema automatskog režima) sa dugmetom za hitne slučajeve.

Postoje tri boje enterijera koje se mogu izabrati: bela, crna i braon.

Ali tehnički, krosover i sedan porodice Starlight su identični. I električna verzija i serijski hibrid opremljeni su trakcionim elektromotorom na prednjoj osovini, koji proizvodi 204 KS i 310 Nm. Električni automobil ima trakcionu bateriju kapaciteta 54,5 kWh, a hibrid ima bateriju od 20,5 kWh i atmosferski benzinski motor zapremine 1,5 litata (106 KS), koji radi samo u generatorskom režimu i nije povezan sa točkovima.

Masa praznog vozila dve verzije je skoro ista: 1.780 i 1.790 kg, respektivno.

Krosover Wuling Starlight S pojaviće se na kineskom tržištu u avgustu. Detaljne specifikacije i cene biće objavljeni tada. Ali povećanje u odnosu na sedan bi trebalo da bude malo, a takav Wuling će biti jedan od najpristupačnijih elektrifikovanih krosovera.

AutoRepublika

(312)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Današnja vest

„Od 1. jula smanjenje carinskih stopa na uvoz vozila iz Kine“

srbija, po skorašnjem dogovoru

Može da se desi da vladavinu VWa , zameni neki kinez sa dobrom reputacijom ;-), za 15-20god