1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen enterijer GAC-a Aiona V
Predstavljen enterijer GAC-a Aiona V
0

Predstavljen enterijer GAC-a Aiona V

109
0
Podelite sa prijateljima:

Aion je podmarka GAC-a, kreirana pre nekoliko godina posebno za električne vozila. U aprilu ove godine, na Salonu automobila u Pekingu održana je premijera druge generacije krosovera Aiona V, ali su tada pokazali automobil sa čvrsto zatamnjenim staklima i zaključanim vratima.

Sada je u Kini održana još jedna prezentacija – potpuno završeni model. Istovremeno su objavljene slike enterijera. Podsetimo, prethodnik je bio u prodaji od 2020. godine, a 2021. godine električni krosover je dobio drugačiji dizajn i sufiks Plus, koja je naknadno zamenila originalno Aion V. Pa, „prvi“ model je imao i analognu verziju marke Mitsubishi, ali je japanska marka već napustila Kinu.

Izgled je ponovo osmišljen: u novoj generaciji, Aion V je prestao da liči na krosover i dobio je muževniji izgled. Ali unutrašnjost je napravljena u stilu tipičnom za današnje „Kineze“.

SUV zadržava odvojene ekrane za instrument tablu i multimedijalni sistem, iako je prvi tablet postao manji – očigledno, vodeća uloga je dodeljena hedap displeju. Novi proizvod je dobio i dvospratni centralni tunel. Između prednjih sedišta stisnut je frižider. Na listi opreme su i masažer sedišta i panoramski krov.

Aion V takođe ima kompleks ADiGO Pilot, koji uključuje pet radara, jedanaest kamera i lidar.

Model je zasnovan na novoj platformi AEP sa električnom arhitekturom od 400 V. U poređenju sa modelom prethodne generacije, električni krosover se primetno smanjio. Dužina „drugog“ Aiona V je 4.605 mm, širina 1.854 mm, visina 1.660 mm, međuosovinsko rastojanje 2.775 mm.

Dimenzije prethodnog Aiona Plusa: 4.650/1.920/1.720 mm, rastojanje između osovina iznosilo je 2.830 mm.

Prema preliminarnim podacima, krosover će biti u ponudi sa jednim elektromotorom, koji će imati dve opcije snage: 204 ili 224 KS. Još uvek nema informacija o baterijama, zna se samo da će novi Aion V moći da pređe do 750 km na kineskom CLTC-u.

Prethodnik je sada dostupan sa elektromotorom od 224 ili 245 KS, asortiman Plusovih baterija uključuje čak pet opcija (od 54,37 do 80 kWh), nominalni opseg je od 400 do 600 km (ali prema zastarelom NEDC-u).

U Kini bi porudžbine za novu generaciju Aiona V trebalo da budu otvorene u julu. Prethodni Aion Plus danas košta od 149.900 juana, što je ekvivalentno približno 18,2 hiljade evra.

Inače, ako je njegov prethodnik prisutan uglavnom samo na domaćem tržištu, novi Aion V je prvobitno najavljen kao globalni model: posebno se očekuje u jugoistočnoj Aziji.

U međuvremenu, u Kini će novi Aion V dobiti brata iz Toyote (Japanci i Kinezi već dugo sarađuju) – krosover bZ3X, koji ima sopstveni dizajn.

AutoRepublika

(109)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments