1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Ponovo uvedene subvencije za elektromobile u Italiji su obustavljene nakon samo devet sati
Ponovo uvedene subvencije za elektromobile u Italiji su obustavljene nakon samo devet sati

Ponovo uvedene subvencije za elektromobile u Italiji su obustavljene nakon samo devet sati

144
4
Podelite sa prijateljima:

Italija je u više navrata nudila klimatski bonus (subvencije) za one koji kupuju električni automobil. Krajem prošle godine, novac za to je nestao i Italija je odlučila da pauzira s tom pričom.

Ove nedelje je ponovo otvoren sistem Ecobonus gde su kupci električnih automobila mogli da se prijave za svoj bonus. Ali to je bilo kratkog veka…

Za manje od devet sati od otvaranja aplikacionog sistema „potrošen“ je dodeljeni novac od 201.042.172 evra, piše italijanski Rainews. Vlast je tada odlučila da ponovo ugasi sistem.

– Ovim planom podsticaja podržavamo porodice da kupe ekološki automobil tako što ćemo obnavljati vozni park i istovremeno stimulisati nacionalnu proizvodnju. To je plan Italije, za porodice i za italijanski rad, napisao je Adolfo Urso, italijanski ministar industrije i proizvodnje na X (Twitter).

Domaćinstva bi mogla da dobiju i do 13.750 evra podrške, ali tada prihodi domaćinstva ne smeju da budu preveliki, a stariji automobil sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem mora da se šalje na reciklažu.

Samo za kupovinu električnog automobila može se dobiti do 6.000 evra.

AutoRepublika

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Pumpanje novca u dzepove kupaca nema nikakvog smisla! Kinezi to rade pametnije – oni pumpaju novac proizvodjacima za istrazivanje i razvoj i zahtevaju rezultate! Na taj nacin cela autoindustrija Kine ima kontinualan napredak. Tupavi EU politicari pitaju se u cemu je tajna Kineza.

Tomislav

Pa upravo je to i jedan od razloga zašto je na primer banovan Huawei, država ne treba i ne sme to da radi. Ko razume, razume.

BB

I šta bi sa Huawei?
Jeli bankrotirao?
Ili je jedna id najmićnijih kompanija?

MRN

Baš su dugo i potrajale ove subvencije 😊