1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot posle samo jednog modela odustaje od zamisli nazvane PSE
Peugeot posle samo jednog modela odustaje od zamisli nazvane PSE
7

Peugeot posle samo jednog modela odustaje od zamisli nazvane PSE

1.84K
7
Podelite sa prijateljima:

Poznati „lavovski“ proizvođač automobila iz Francuske je imao u planu da osmisli i kupcima ponudi izrazito sportsku verziju kojoj bi dodelio indeks PSE, i to za skoro svaki model u asortimanu, pokazujući na taj način zabavnu stranu elektrifikacije. Na kraju će, međutim, završiti sa samo jednim modelom s tom troslovnom odrednicom. Shodno tome, prioritet je dat razvoju električnih automobila.

Oznaka PSE, koja predstavlja skraćenicu za Peugeot Sport Engineered, prvi put se pojavila na sportskoj limuzini i na karavnu s oznakom Peugeot 508. Tokom 2020. godine smo je videli na moćnim plug-in hibridnim vozilima. Zatim je galski proizvođač automobila u 2021. godini potvrdio da planira sportske verzije s oznakom PSE za većinu modela marke, s ciljem da pokažu zabavnu stranu elektrifikacije. Ali, sada je sve drugačije i događaji koji su usledili su očito uslovili promenu ideje.

U intervjuu za redakciju najstarijeg automobilskog magazina na svetu, to jest za britanski Autocar, Linda Džekson, kao izvršni direktor Peugeota, je potvrdila da će se planirana plejada nabrijanih modifikacija okončati nakon samo jednog plasiranog modela. Razmatrano je proširenje asortimana modela iz palete PSE, ali su na kraju planovi promenjeni redefinisanjem prioriteta u koncernu Stellantis.

„Činjenica je da kao Stellantis ulažemo 40 milijardi evra u elektrifikaciju i Peugeot je deo te priče, bez dileme. Do kraja ove godine ćemo imati kompletan asortiman električnih automobila, gde će svaki model posedovati i električnu alternativu, a mi ćemo morati da resetujemo listu prioriteta“, rekla je Džeksonova.

Iako izvršna direktorka automobilske kompanije nije isključila sportske i čisto električne modele, ona još nije otkrila ništa konkretno. Iznenađujuće, međutim, ostaje otvorena za ideju o drumskoj verziji hiper automobila s indeksom 9X8 Hypercar, a koji će učestvovati u šampionatu u trkama izdržljivosti.

Serija PSE će se tako završiti lansiranjem jedinog vozila, onog s indeksom 508 PSE, a koji je modernizovan tokom 2023. godine. Najsnažniji model u trenutnoj ponudi brenda s glavom lava je opremljen motorom s unutrašnjim sagorevanjem goriva od 1,6 litara u kombinaciji s dva elektromotora. Takav nudi najvišu snage 265 kW (360 KS) i dostupan je u karoserijskom obličju limuzine i karavana.

AutoRepublika

(1841)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Problem je bio sam 508 mk2, a ne sama PSE ideja.

Laki78

Problem je bila ideja da će neko za te novce kupiti Pežo sa 1.6 motorom i elektrikom.To nije prošlo ni Mercedesu sa najnovijom C klasom AMG kad su pomislili da bi kuci želeli pod haubom AMG-a 4 cilindra 2.0 hibrid.

MRN

Da, u pravu si, ubila je njega najpre cena. Pežo je bio veoma proklet. Tako da su sasvim pravedno „završili“. Nešto kao KIA sa Stingerom.

Bungi

Pezo opasno poveca povrsinu prednje maske.? Da mozda baksuz Djukec nece kod njih🤔

Zoca

Limuzine ne(premijum) sve slabije prolaze,nema Passat a ,C5X je isao lepo u Kini a i njega nece biti posle trenutnog modela.Ostala Superb s 5 metara i 16 incnim točkovima u osnovnoj opremi.😁

BB

A zašto?

Pa jedino u Superb možeš normalno sjesti pozadi, sve drugo su spustili krov i upropastili upotrebu auta. Ne voze svi djecu nazad, niti su sva djeca mala…

Da neko izbaci sada limuzinu sa normalnim prostorom pozadi, opet bi se prodavala.

Zoca

Imao je C5 X. sve te atribute.U Nemackoj je malo skuplji od Golfa Ali Stelantis kaze sledeće generacije nece biti.Juce ,prekjuče na Fr.medijima videh.Jbg