1. Home
  2. Vesti
  3. Kia povećava ulaganja u električne automobile
Kia povećava ulaganja u električne automobile
0

Kia povećava ulaganja u električne automobile

68
0
Podelite sa prijateljima:

Kia je prošle godine oborila rekord prodaje u Evropi sa 572.297 prodatih automobila, pri čemu je procenat plug-in hibridnih automobila bio 37,9 odsto. Sada će Kia još više rasti i time povećavaju ambicije za svoju strategiju električnih automobila.

– Mogu sa ponosom da kažem da smo na čelu kao dobavljač rešenja za održivu mobilnost, rekao je Mark Hedrih, generalni direktor i predsednik ćerke firme Kia Europe, prošle nedelje kada se u Berlinu okupilo 2.900 Kijinih zastupnika iz 41 zemlje.

Novi cilj je da Kia ima za cilj godišnji obim od 800.000 prodatih vozila u Evropi do 2028. godine. Osim toga, broj modela koji se pune preko utičnice treba da ide i do 85 procenata. Istovremeno, Ho Sung Song, izvršni direktor kompanije Kia Corporation, opisao je evropsko tržište kao važno tržište koje treba da postane „vodeći svetski dobavljač rešenja za održivu mobilnost“.

Kijin zvanični stav je da je Evropa pruža puno mogućnosti za prodaju električnih i plug-in hibridnih vozila. I Kia EV6 i EV9 su dobro prihvaćeni i ove jeseni je početak prodaje za Kiju EV3.

U narednim godinama Kia planira nekoliko novih potpuno električnih modela. Uključujući Kiju EV2, EV4 i EV5 na glavnim tržištima, koja uključuju Evropu, SAD i Južnu Koreju.

Pored putničkih automobila, tu je i Kijin koncept električnih kombija. Takozvani PBV (Platform Beyond Vehicles) biće osnova za nekoliko električnih transportnih vozila, gde će Kia PV5 srednje veličine biti lansirana sa početkom proizvodnje narende godine. Veća Kia PV7 će stići 2027. godine.

AutoRepublika

(68)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments