1. Home
  2. Vesti
  3. Beloruska marka Belgee je sada odvojena od marke Geely
Beloruska marka Belgee je sada odvojena od marke Geely
9

Beloruska marka Belgee je sada odvojena od marke Geely

945
9
Podelite sa prijateljima:

Geely Coolray pre fejslifta, koji se proizvodi u Belorusiji, prodaje se pod novim imenom Belgee X50 od prošle jeseni, o čemu smo pisali u to vreme. Ali snabdevanje automobilima obavljalo je predstavništvo kompanije Geely, a automobili se prodaju preko mreže njihovih salona.

Sada je marka Belgee formalno odvojena od matične i samostalno nastupa. Belgee dobija i distributera u Rusiji i već je pokrenut poseban sajt, a formira se i sopstvena mreža salona. Navodi se da će pojednostavljenjem logističkih lanaca biti obezbeđeno nesmetano snabdevanje rezervnim delovima i potrošnim materijalom, kao i blagovremeni servis.

U početnoj fazi, distributer će raditi sa jednim modelom Belgeeom X50. Ovaj krosover je opremljen turbo motorom zapremine 1,5 litara (150 KS), sedmostepenim automatikom i pogonom na prednje točkove. SUV se nudi u tri nivoa opreme po cenama od 23 do 25 hiljada evra. Coolray za naše tržište na oglasima košta par hiljada više.

Drugi model na ruskom tržištu biće veći krosover Belgee X70, odnosno dobro poznati Geely Atlas Pro, ali sa drugačijim logotipima. Proizvodnja takvih mašina je već počela, ali do sada se prodaju samo u Belorusiji. X70 se nudi u dve verzije sa trocilindričnim turbo motorom 1.5 koji u verzijama sa pogonom na prednje točkove ima 150 KS i kombinovan je sa šestostepenim automatskim menjačem, a za pogon na sva četiri točka pojačan je na 177 KS uz sedmostepeni automatik sa dve spojnice.

AutoRepublika

(945)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Čekam da kolega promijeni ime u BELGEE terminator 😀

Renault Terminator🇷🇺Z

😂🇧🇾💪

Renault Terminator🇷🇺Z

Bjelorusi šiju ove naše u Kragujevcu sve u šesnaest…Šteta što su im motori troklipnjače kao i u EU,nema sreće sa tim motorima,pogotvo u ovim čardak izdanjima. Jedna zanimljva stvar u vezi braće Bjelorusa,prošle godine je ova zemlja ostvarila dobit od 8 milijardi evra na osnovu izvoza poljoprivrednih proizvoda!!!Naravno,sve je otišlo na istok zbog totalnih sankcija od strane EU i „civiliziranog i demokratskog“ zapada.2 milijardi dobiti su imali od izvoza visoko tehnoloških proizvoda,prventsveno čipova.Od te 2 milijarde,1 milijarda je od strane EU i Amerike,veoma interesantno zar ne😉. Zašto braća Bjelorusi mogu imati toliki profit od poljoprivrede a naš ekonmski tigar ne?Mi… Pročitaj više »

Tomislav

Inače BDP Belorusije je 30% manji od Srpskog ali kroz belo plavo crvene naočare, sve je ružičasto. Belorusija izvozi čipove ? Zanimljivo.

Renault Terminator🇷🇺Z

Tebi su mnoge stvari ružičaste,mogu ti biti i u duginim bojama😂…Ali to ti je realnost i činjenično stanje.

BB

Zato što imaju Belarus trsktore 😀

Renault Terminator🇷🇺Z

Da imaju samo traktore…

s mile

zna li se neka cifra, kolika je proizvodnja

Tomislav

Trenutno imaju samo sajt ali biće velika sigurno.