1. Home
  2. Vesti
  3. Evropi predstavljen Audi Q6 e-tron sa dužim dometom
Evropi predstavljen Audi Q6 e-tron sa dužim dometom
0

Evropi predstavljen Audi Q6 e-tron sa dužim dometom

151
0
Podelite sa prijateljima:

Električni krosover Audi Q6 e-tron predstavljen je u martu, ali samo u verzijama sa pogonom na sva četiri točka sa dva motora sa snagom od 387 KS. Paralelno, za Kinu je razvijena posebna verzija Q6L e-tron sa produženim međuosovinskim rastojanjem, većom baterijom i osnovnim pogonom na zadnje točkove (347 KS).

Sada se jednomotorni krosover pojavio u Evropi, ali njegove specifikacije se razlikuju od onih u Kini.

Osnovna verzija je dobila naziv Audi Q6 e-tron Performance, a dodatni sufiks ne znači povećanu snagu i dinamiku, kao kod Tesle, već poboljšanu efikasnost i domet. Ovaj krosover je izgubio prednji asinhroni elektromotor, a na zadnjoj osovini ugrađen je sinhroni motor vršne snage od 326 KS. Trakciona baterija od 100 kWh je ista kao i kod evropske varijante sa pogonom na sva četiri točka.

Kao rezultat toga, nova verzija sa jednim motorom je 125 kg lakša od verzije sa dva motora (2.200 kg) i može da pređe do 641 km sa jednim punjenjem u ciklusu WLTP, dok krosover sa pogonom na sve točkove ima nominalni domet od 625 km. Ubrzanje do „stotke“ traje 6,7 sekundi u odnosu na 5,9 sekundi, a maksimalna brzina obe verzije je ograničena na 210 km/h. Platforma PPE od 800 volti koja se deli sa Porscheom podržava brzo punjenje sa snagom do 270 kW, što omogućava da se za 10 minuta dopuni baterija za dodatnih 260 km.

Krosoveri Audi Q6 e-tron Performance sa pogonom na zadnje točkove stići će na evropsko tržište u avgustu. Cene su već poznate, u Nemačkoj se kreću od 68.800 evra, dok Q6 sa pogonom na sve točkove košta najmanje 74.700 evra. Još pristupačnija verzija sa jednim motorom sa manjom trakcionom baterijom kapaciteta 83 kWh pojaviće se kasnije, ali detalji još nisu objavljeni u javnosti.

AutoRepublika

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments