1. Home
  2. Prezentacije
  3. Pripremljena je jubilarna verzija Audija RS 4 Avanta
Pripremljena je jubilarna verzija Audija RS 4 Avanta
3

Pripremljena je jubilarna verzija Audija RS 4 Avanta

89
3
Podelite sa prijateljima:

Audi je već proslavio 25. godišnjicu modela RS, a sada ima novi razlog za slavlje.

Prošlo je četvrt veka od prvog „eresa“ koju je direktno kreiralo odeljenje quattro GmbH, a danas se zove Audi Sport. 1999. godine, Audi RS 4 Avant generacije B5 ugledao je svetlost dana. Da podsetimo, Audi svoje karavane obeležava oznakom Avant.

I u čast prvenca, sada je osmišljena posebna verzija trenutnog serijskog automobila istog imena.

Jubilarni RS 4 Avant edition 25 years ima pravo na set eksternih modifikacija: sjajnu crnu dekoraciju karoserije, masku hladnjaka i prepoznatljiva četiri prstena, kao i zatamnjena zadnja svetla.

Postoji standardno zatamnjeno staklo, a tu su, naravno, i logotipi za specijalnu verziju. Ipak, možda je glavna karakteristika bila prelepa žuta boja karoserije Imole, iako kupci mogu izabrati skromnije sive i crne boje.

Kabina je takođe velikodušno ukrašena žutim detaljima i umecima od alkantare. Na centralnoj konzoli pojavila se pločica sa serijskim brojem jubilarnog primerka, a digitalna instrument tabla je dobila poseban režim sa belo iscrtanim skalama tahometra i brzinomera.

Za doplatu od 2.270 evra volan i ručica menjača mogu da se opšiju antilopom, poput ranih RS-ova iz devedesetih. Uzgred, sa ovom vrstom opreme Audi preporučuje upotrebu rukavica tokom vožnje (Ted Mosby likes this).

Tu su i tehnički detalji. V6 biturbo motor 2.9 je pojačan sa 450 na 470 KS, iako je vršni obrtni moment ostao nepromenjen (600 Nm). Pored toga, jubilarni karavan dobija sva poboljšanja uključena u paket Competition Plus od pre dve godine.

Glavna stvar je spiralno vešanje sa mehanički podesivim amortizerima: po podrazumevanoj vrednosti, klirens je smanjen za 10 mm u odnosu na osnovni RS, ali se automobil može dodatno spustiti za još 10 mm.

Pogon na sva četiri točka je dobio modifikovana podešavanja za kontrolnu elektroniku kako bi mu bilo omogućeno da simulira pogon na zadnje točkove.

Prednja osovina ima izmenjen ugao nagiba i čvršće letve upravljača. Ugljenično-keramičke kočnice su standardne, a kovane felne od 20 inča se nude u dve opcije. Standardne su ofarbane u sivo i „potkovane“ gumama Pirelli P Zero Corsa.

Alternativa su crne felne sa „semi-slick“ gumama (ove gume imaju niskoprofilni dizajn sa širokim gazećim slojem koji vozilu daje sportski izgled) Pirelli P Zero Trofeo RS, rađene po posebnoj recepturi.

Kao rezultat toga, jubilarni karavan ubrzava do 100 km/h za 3,7 sekundi, što je 0,4 sekunde brže od osnovnog. Maksimalna brzina je 300 km/h.

U isto vreme, liftbek Audi RS 5 Sportback je predstavljen u verziji Performance Edition. Dobio je sva tehnička poboljšanja jubilarnog karavana, ali bez specifičnog dekora i natpisa. Što se tiče dinamičkih parametara, takav liftek je identičan karavanu.

Obe specijalne verzije biće proizvedene u po 250 primeraka; narudžbine će biti prihvaćene u Evropi u junu. Audi RS 4 Avant edition 25 years koštaće od 143 hiljade evra, a za Audi RS 5 Sportback Performance Edition biće potrebno najmanje 128 hiljada evra.

AutoRepublika

(89)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Uh, kakva cena 🙂
Ali, dobar svakako!

BB

Pošto trebaju da budu lubenice da se ovako nešto može kupiti? 😜

s mile

2,2K eur za antilop volan i menjač, ako za tako malo kože naplate 2200eur, što je zarada bar 5x, koliko li su uzeli za sve ostalo