1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Toyota Land Cruiser Prado dobila je verziju sa dizajnom u stilu prethodne generacije
Nova Toyota Land Cruiser Prado dobila je verziju sa dizajnom u stilu prethodne generacije
0

Nova Toyota Land Cruiser Prado dobila je verziju sa dizajnom u stilu prethodne generacije

244
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavljena u leto prošle godine, nova generacija Toyote Land Cruisera Pradoa J250 postala je globalni model. Model je već dostupan u Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama i Kini, porudžbine su otvorene u Evropi, a planira se i Kazahstan.

Sada je najavljen i novi terenac za Australiju. Štaviše, pokazalo se da lokalni LC Prado ima svoje karakteristike.

Tako će Australijancima biti ponuđen model sa rešetkom hladnjaka kakva još nije viđena na automobilima u drugim zemljama: ima vertikalne letvice – kao Prado prethodne generacije. Bogati nivoi opreme VX i Kakadu će dobiti ovu rešetku.

Preostale verzije, GX, GXL i Altitude, imaće „svetski“ dizajn. Ali opcija sa okruglim farovima umesto pravougaonih nije najavljena za ovu zemlju – čak ni u obliku ograničene verzije (na primer, za Kazahstan je predviđeno samo 80 automobila sa takvom optikom).

U Australiji će novi Land Cruiser Prado biti dostupan sa turbodizel motorom 2.8 od 204 KS i 500 Nm, koji pored toga ima 48-voltni starter-generator. Motor je kombinovan sa osmostepenim automatskim menjačem. Lokalno terensko vozilo podrazumevano ima pogon na sva četiri točka.

Bazna verzija uključuje LED farove, virtuelnu instrument tablu dijagonale 7 inča, multimedijalni sistem sa ekranom od 12,3 inča, devet vazdušnih jastuka, prednje i zadnje parking senzore, sveobuhvatne kamere, „off-road“ kontrolu Crawl, automatsko kočenje i sistem za nadzor mrtvog ugla.

Vrhunska verzija terenca uključuje instrument tablu od 12,3 inča, hedap displej, kožne presvlake, panoramski krov, grejana i ventilisana sedišta, grejani volan i bežično punjenje za pametni telefon.

Narudžbine će početi da se primaju u trećem kvartalu, ali cene su već objavljene. Nova Toyota Land Cruiser Prado koštaće 72.500-99.990 australijskih dolara (bez isporuke), što je ekvivalentno približno 44-59 hiljada evra po trenutnom kursu.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments