1. Home
  2. Vesti
  3. Da li verujete da je novi Ram 1200 u osnovi Changan?
Da li verujete da je novi Ram 1200 u osnovi Changan?
0

Da li verujete da je novi Ram 1200 u osnovi Changan?

176
0
Podelite sa prijateljima:

Kod ogromne većine nas, pomen marke Ram, odmah u pamet ubacuje ozbiljne i velike pikap kamione s višelitarskim motorima. U njihovoj domovini, to jest u SAD to zaista i jesu, ali u Latinskoj Americi, Ram se dugo koristi za mnogo kompaktnije automobile. Na primer, brazilski pikap kamionet s karoserijom tipa monokok Ram Rampage je u stvari ništa drugo do konvertovani i modifikovani Fiat Toro. S druge strane, u Meksiku postoje još skromniji modeli Ram 700 i Ram Promaster Rapid, a i oni su takođe izvedeni od Fiata.

Sada se u ovoj zemlji pojavio prvi kineski Ram.

Podaci o novom pikapu Ramu 1200 su procurili i pre njegovog zvaničnog debija, ali se svakako njegovo poreklo više ne može sakriti. Generalno govoreći, automobil pod simbolom Ram 1200 je postojao i ranije, tako se zvao redizajniran Mitsubishi L200, koji se prvo pretvorio u Fiat Fullback, a već u okviru koncerna FCA je prebačen u diviziju Ram. Ali, taj model je uklonjen iz asortimana još 2019. A pedigre novog pikapa je još više zbunjujuć.

Sudeći po predstavljenim fotografijama i marketinškim materijalima, Ram 1200 je varijacija Peugeota Landtreka i Fiata Titana, ali s nešto drugačijom rešetkom i s originalnim logoom. Međutim, ovaj par se ne može nazvati plodom nezavisnog razvoja! Na kraju krajeva, Landtrek iz modelne 2020. godine jeste varijacija kineskog kamiona po imenu Kaicene F70 iz Changana. Peugeot je učestvovao u razvoju ovog modela, ali je imao uticaja samo u unutrašnjosti vozila i na plastičnom repu.

Kamion sa karoserijom na šasiji će u Meksiku biti ponuđen sa izborom jednorednih i dvorednih kabina. Postoji i jednostavna radna verzija Tradesmana sa neobojenim karoserijskim detaljima, kao i skuplje konfiguracije pod tradicionalnim Ramovim imenima Bighorn i Laramie.

Takođe je poznato da će se ispod haube nalaziti bezalternativni 2,4-litarski turbobenzinski četvorocilindarski agregat sa 210 konjskih snaga i 320 Nm najvišeg obrtnog momenta. Na alternativnim pikapovima onim s druga dva logotipa, ovi motori su instalirani samo u najskupljim verzijama. Ako ste u Meksiku i ako ste kupac, možete odabrati menjač (šestostepeni manuelni ili automatski) i tip pogona (na zadnje točkove ili pogon na sva četiri točka s krutom vezom).

Pikapovi s indeksom Ram 1200 pikapi će se, prema pisanju meksičke štampe, isporučivati na lokalno tržište direktno iz Kine, iako se srodni modeli s amblemia Fiata i Peugeota sklapaju u Urugvaju. Cene u Meksiku počinju od 444.900 pezosa (26,7 hiljada američkih dolara) za kamion sa dvoja vrata i pogonom na zadnje točkove, a za top verziju Laramie sa dvorednom kabinom, automatskm transmisijom i pogonom na sva četiri točka, moraćete da platite 668.900 pezosa, to jest 40,2 hiljade dolara).

AutoRepublika

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments