1. Home
  2. Vesti
  3. Kreće proizvodnja Forda Broncoa i u Kini
Kreće proizvodnja Forda Broncoa i u Kini
0

Kreće proizvodnja Forda Broncoa i u Kini

60
0
Podelite sa prijateljima:

Teško da je neki model privukao više pažnje na američkom tržištu tokom prethodnih godina od modela „Ford Bronco“. Mnogo se pisalo o njemu, posebno na temu fantastičnog stila i terenskih mogućnosti, ali i Fordove nemogućnosti da zadovolji potražnju. Naručeno je preko 200 hiljada jedinica i pre nego što je ijedan od njih sišao sa proizvodne trake i na njega još uvek postoji lista čekanja osim ukoliko ste spremni izdvojiti 30-40% preko fabričke cene za one primerke u izložbeno-prodajnim salonima.

I pored toga što nije u stanju da zadovolji potražnju ni na domaćem tržištu, Ford je spreman da ponudi Bronco i u Kini. Ovo tržište je ipak najveće na svetu i tamo je protekle godine prodato više od 30 miliona vozila. Terenac će krenuti sa proizvodnjom ovog meseca i to u gradu Nančang od strane firme Jiangling Ford. Takva kompanija je saradnja drugog najvećeg američkog proizvođača sa domaćom kompanijom Jiangling osnovanom 1993. godine.

I po čemu se onda američki i kineski Bronco razlikuju? Pa ponuda u ovoj azijskoj državi će biti izuzetno limitirana i kupci će moći da dobiju samo 2,3-litarski turbobenzinac sa 271 konjskom snagom kao i desetostepeni automatski menjač. Radi poređenja, Ford kod kuće nudi spomenuti motor i u konfiguraciji sa 300 „grla“, zatim nešto veći 2,7-litarski turbobenzinac sa 325 „konja“ i na kraju „svemogući“ Bronco Raptor sa trolitarskim turbobenzincem i 400 „grla“.

Amerikanci mogu da ga naruče i sa sedmostepenim manuelnim menjačem ukoliko izaberu najmanji spomenuti agregat. Terenac je dostupan kod kuće i u konfiguraciji sa dvoje vrata, ali će Kinezi moći da dobiju samo četvoro vrata.

Paketi opreme su manje-više identični kao i „preko bare“. Tu su poznata imena kao što su Big Bend, Badlands i Everglades, ali će ovaj poslednji biti napravljen u samo 500 jedinica. Iako nudi manje, Bronco je zapravo skuplji u Aziji. Košta 299.800 juana ili 41.560 dolara što je za oko 1.930 „zelembaća“ više nego na američkom tržištu.

Ne sumnjamo da će ovaj terenac postati jednako veliki hit u Kini kao i na domaćem tržištu, a prvi primerci će biti isporučeni vlasnicima već ovog leta.

AutoRepublika

(60)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments