1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Novi krosover BAIC Beijing BJ30 otkriven na korporativnim fotografijama
Novi krosover BAIC Beijing BJ30 otkriven na korporativnim fotografijama
1

Novi krosover BAIC Beijing BJ30 otkriven na korporativnim fotografijama

126
1
Podelite sa prijateljima:

Na sertifikacionim fotografijama kineskog Ministarstva privrede krosover nove generacije BAIC Beijing BJ30 pojavio se prošle jeseni, a sam proizvođač je krajem februara distribuirao zvanične tizer fotografije, a sada su se pojavile punopravne „brendirane“ slike.

Podsetimo se da je njegov prethodnik bio u prodaji od 2020. godine, a u stvari nije originalan model – indeks BJ30 je dodeljen SUV-u BJ20, koji je pretrpeo ozbiljnu restilizaciju („dvadesetica“ je debitovala 2015. godine).

U drugoj generaciji, krosover je dobio radikalno transformisan izgled. Dizajnerske karakteristike uključuju farove spojene sa rešetkom hladnjaka, diodne poluprstenove dnevna svetla i svetleće dodatne „detalje“, kao i vertikalne blokove zadnjih svetala.

Beijing BJ30 je primetno porastao. Dužina novog ​​modela je 4.730 mm, širina 1.910 mm, visina 1.757 ili 1.790 mm (u zavisnosti od verzije), međuosovinsko rastojanje iznosi 2.820 mm. Poređenja radi, dimenzije prethodne generacije BJ30 su: 4.505/1.855/1.710 mm, rastojanje između osovina je 2.675 mm.

Koncern BAIC još nije predstavio unutrašnjost novog modela. Međutim, „špijuni“ su već naišli na svežu „trideseticu”; unutra se nalaze odvojeni ekrani za instrument tablu i multimedijalni sistem, dvostepeni centralni tunel i kompaktnu ručicu menjača.

U dokumentima Ministarstva industrije NR Kine, za novi Beijing BJ30 je deklarisana 1,5-litarska benzinska turbo jedinica sa četiri cilindra snage 188 KS. Istovremeno, prema preliminarnim podacima, model će biti ponuđen i sa hibridnom postavkom zasnovanom na motoru 1.5T. Drugih detalja o tehnologiji još nema. Prethodni krosover je dostupan sa 1,5-litarskim turbo motorom od 156 konjskih snaga, šestostepenim automatskim menjačem i pogonom na prednje točkove.

Premijera druge generacije BAIC-a Beijinga BJ30 očekuje se na Salonu automobila u Pekingu, koji se otvara u aprilu.

AutoRepublika

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovaj crveni auto na kraju izvestaja je, predpostavljam, predhodna generacija Beijinga BJ30? Suvise lici na Jeep, cista drskost! Nova generacija Beijinga BJ30 pronasla je svoj dizajnerski stil – nije lose ali moze i bolje. – Na karoseriji ima suvise crnih detalja, sto nije elegantno a, jos gore, ostavlja utisak jeftine, nelakirane plastike. – Crna boja na zadnjem delu kabine trebalo bi da ostane na istoj visini kao na stranicama karoserije a ne da se sliva nanize preko zadnjeg svetla i polopca prtljaznika. – Svetleca grafika napred sastoji se od (nedovrsenih) cetvrtastih formi a na krajevima iznenada prelazi u ciste krugove?!… Pročitaj više »