1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Neobični BMW Serije 3 Compact
Neobični BMW Serije 3 Compact

Neobični BMW Serije 3 Compact

717
5
Podelite sa prijateljima:

BMW je dugo tražio pravi pristup kompaktnom segmentu. Pre nego što je 2004. pronašao dobitnu kombinaciju sa Serijom 1, proizvođač je eksperimentisao sa dve generacije Serije 3 Compacta, zasnovane na sedanima tipa E36 i E46. Ovi kupei sa troja vrata sa skraćenim zadnjim krajevima imali su netipičan izgled.

Druga iteracija modela, lansirana 2000. godine, izazvala je pomešane komentare što se dizajna tiče. Čak i ako je to omogućavalo da bude originalan, vlasnik Serije 3 Compact E46 otišao je mnogo dalje dodajući svom automobilu komplet za karoseriju inspirisan velikim američkim automobilima iz četrdesetih.

Sa ukrajinskim registarskim tablicama, automobil je primetio korisnik Reddita kako prolazi pored HoneyRusha. Prednji deo vozila je značajno izmenjen. Zaobljena, hromirana rešetka zauzima celu svoju visinu umesto dva „bubrega“. Originalna hauba i branik su zamenjeni kako bi odgovarali ovom automobilu. Prvi uključuje uzdužni hromirani prsten. Drugi uključuje okrugla svetla za maglu i hromiranu šipku za ojačanje.

Manje spektakularan, zadnji deo BMW-a nije zaboravljen. Rezervni točak u punoj veličini je bio pričvršćen za vrata prtljažnika u poklopcu, dok je hromirana šipka spojila dno maske kao na prednjem delu. Vrlo je verovatno da je ovaj tretman jedinstven i zanatski. Ostaje da se vidi da li je njegov tvorac želeo da unapredi automobil već po svom ukusu ili da ga transformiše tako da to i postane.

AutoRepublika

(717)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

BMW E36 Compact – vrlo interesantna tema!!! Ovde je rukovodstvo BMWa napravilo strategijsku gresku, da su uradili svoj posao kako treba imali bi smo i danas mali BMW sa zadnjim pogonom!!! Gde je greska – prvo da uporedimo dimenzije, to sve objasnjava: BMW E36 limuzina:..4433 x 1710 x 1393 mm, rastojanje osovina 2700 mm. BMW E36 Compact: 4210 x 1698 x 1393 mm, rastojanje osovina 2700 mm. Dakle, radi ustede u proizvodnji i razvoju, limuzini je skracen „rep“ za 220 mm i tako je dobijen Compact. Takvom intervencijom nije dobijeno optimalno iskoriscenje prostora jer je „nos“ vozila ostao dugacak i… Pročitaj više »

Izmenjeno 7 meseci pre od strane Matija
'79 DeVille

Jedna od opcija motora u modelu E36 Compact je 2.5 L M52 I6.

Matija

Proverio sam jos jednom – u pravu si. To je opet strateska greska BMWa! Drzati dugacak nos samo zbog jednog modela sa malim brojem prodatih vozila i unakaziti kompletnu liniju modela!

Kosta

Meni je oduvek bio gadan, podsećao me Opel kadet suzu. Ništa manje ružna nije ni petica GT, ima BMW povremeno dizajnerske „ispade“

Yankee

Kad sam video ovu drugu sliku, prva stvar koja mi je pala na pamet je cuveni ’77 Lincoln iz filma The Car.

comment image