1. Home
  2. MotoRepublika
  3. MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro debitovala, stiže kad i bebe začete danas
MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro debitovala, stiže kad i bebe začete danas
0

MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro debitovala, stiže kad i bebe začete danas

76
0
Podelite sa prijateljima:

Da ništa drugo nije izložila na Salonu motocikala u Milanu, marka MV Agusta bi svakako imala zapažen nastup pošto je debitovala s novim, nama ekstremno privlačnim dvotočkašem iz segmenta avanturističkih mašina, ali tu nije kraj što se ovih Latina tiče. Pred posetiocima skupa se našao i sportski model po imenu Superveloce 1000.

Novajlija namenjen brzancima ima jednu startnu manu, a ona se odnosi na kasni početak isporuka u odnosu na ovaj trenutak. Najavljen je tek za treći kvartal naredne godine.

Pomenusmo tek lansiranog avanturistu, bez da kažemo da se zove LXP Orioli i jasno je da je taj model privukao ekstremnu pažnju i zbog toga što je nastupio u gami brend koji obiluje sportskim mašinama. Dakle, taj novitet je najpustolovnija MV Agusta koja postoji i dolazi, kako i pisasmo pre dan, dva, sa nekoliko režima vožnje, šestoosnom mernom jedinicom inercije (Inertial Measurement Unit – IMU), velikom pažnjom usmerenom na detalje i s visoko razvijenim komponentama za koje inženjeri zaposleni kod konstruktora kažu da obezbeđuju performanse premijum avanturističkog motocikla.

Nakon što se dim sa tog štanda raščistio, izveštači sa sajma su mogli da zapaze i nešto drugo vredno objave, a to je kako rekosmo MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro. Motocikl je do sada u nekoj kamufliranoj formi više puta dospevao u javnost, ali sada su sve maske pale.

Predstavnici sedme sile s lica mesta kažu da veruju da će novitet koji smeštaju u kategoriju prototipa, dati uvid u to kako će konačna verzija motocikla izgledati, ona koja će silaziti s proizvodnih traka italijanske kompanije.

Smatra se da će ovaj sportista dobaciti do oko 208 konjskih snaga s agregatom, zahvaljujući četvorocilindarskom linijskom motoru zapremine 998 kubnih santimetara. Najviši obrtni moment bi trebalo da bude na nivou od 117 njutn metara. Sistem vešanja integriše viljušku marke Öhlins Nix EC i mono amortizer EC TTX, a tu su i Bremboove kočnice napred i nazad. Očekuje se da i ovaj model dobije šestoosni IMU, kao i sve bezbednosne sisteme i podešavanja koja se mogu zamisliti. Ipak, do samog početka proizvodnje, moguće je da će biti i nekih iznenađenja.

Apeninski brend planira da ovaj model sklapa u limitiranoj seriji i kao i mnoge druge MV Aguste, motocikl će biti ručno montiran u fabrici Širana. Pride će svaki primerak nositi i zasebnu pločicu.

Oslanjajući se, inspirisani uspešnim Superveloceom 800, konstruktor modela Serie Oro će zadržati neo-retro temu koju je pomenuti adut 800 uspostavio. Superveloceov DNK je i dalje ovde u potpunosti izložen, ali s novim nivoom dimenzije, elegancije i sportskog karaktera. Takođe je vredno napomenuti da je novo specijalno izdanje Superveloce 800 lansirano i predstavljeno na EICMA ove godine, i dolazi kao još jedan motocikl koji obara vilicu na dole.

Ovaj model bi trebalo da bude glavna zvezda porodice modela pod prezimenom Superveloce, i tu bismo se mogli složiti sa saopštenjem za javnost koje je izdala kompanija MV, gde kaže da novitet: “predstavlja viziju budućnosti od strane kompanije i to na najvišem nivou.” Italijani naglašavaju da se ne bave „proizvodnjom motocikala, već emocija“. Drugim rečima, konstruktor navodi da će Superveloce 1000 Serie Oro biti odraz rada umetnika i da će predstavljati identitet marke: Motorcycle Art.

Kako bilo, na temelju viđenog od strane nas, a izloženog od strane firme MV Agusta, deluje da je uprava KTM-a koja će u skorije vreme postati većinski vlasnik italijanske kompanije, načinila strašno dobar potez. Paleta latinskog brenda je savršeno uklopiva s onim što nudi austrijsko-indijski div (KTM i ostala imena pod kapom Pierrer Mobilitija) i ostale sestrinske marke koje posluju samostalno, ali s dubokom saradnjom s evropskim društvom.

MotoRepublika

(76)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments