1. Home
  2. Vesti
  3. Luka Napolitano se hvali da je video prvi primerak nove Lancije Ypsilon
Luka Napolitano se hvali da je video prvi primerak nove Lancije Ypsilon
5

Luka Napolitano se hvali da je video prvi primerak nove Lancije Ypsilon

201
5
Podelite sa prijateljima:

Pisali smo više puta o tome kako se očekuje nova Lancia Ypsilon i još neki modeli iz italijanske grane porodice Stellantis, među kojima i budući kragujevački model. Prvi automobil preporođenog italijanskog brenda izaći će na tržište 2024. godine.

Lancia je napravila veliki prvi korak napred na proleće, kada je predstavila jedan od najuzbudljivijih konceptnih automobila u svojoj istoriji, sa jasnim reminiscencijama na prošlost. Mislimo na Lanciju Pu+Ra HPE, koncept koji, prema futurističkom dizajnu, kako eksterijera tako i enterijera, poziva na pomisao da je više dekorativan nego funkcionalan. Upravo suprotno, jer je Luka Napolitano preuzeo kontrolu, a sada se izvršni direktor brenda hvali na jednoj od svojih društvenih mreža da je već video prvi novi Ypsilon.

Logično, nije nam dozvolio da to vidimo, jedino su Napolitano i odgovorni za špansku fabriku u Figueruelasu, u Saragosi, mogli to da urade. U toj fabrici se proizvodi Opel Corsa, a od sledeće godine i prva nova Lancia. Napolitano nije dao nijedan detalj o novom modelu, osim nekoliko kratkih reči:„Pogledajte prvi novi Ypsilon koji dolazi sa linije. Velika emocija!».

Prva proizvedena jedinica novog modela ima karakter onoga što proizvođači nazivaju „nulti prototip“ (Prototype Zero), i obično se ne koristi kao maskirno testno vozilo, već ima povlašćeno mesto u salonima brendova u kojima se nalaze primerci veoma reprezentativnih modela, koji kasnije idu u njihove muzeje. Ali ova velika prekretnica za Lanciju pretpostavlja proizvodnju kamufliranih za koje možemo pretpostaviti da  će se pojviti njihove špijunske fotografije oko centara za istraživanje i razvoj u Italiji, ili ako procure iz fabrike.

Dugoočekivana Lancia Ypsilon će deliti istu mehaničku osnovu sa Peugeotom 208 i Corsom, tako da će biti ponuđena sa nizom motora dizajniranih da ponudi maksimalnu efikasnost, sa ponudom zasnovanom na maloj zapremini, benzinskim i elektrifikovanim blokovima sa hibridnom tehnologijom napona 48 volti, pored čisto električnih. Novi italijanski model će ponuditi avangardni dizajn iznutra i spolja, a na tržište će biti lansiran naredne godine.

Za kraj da dodamo da još uvek čekamo zvanične informacije o modelu koji će se proizvoditi u Kragujevcu. Ako je neko propustio ili želi da se priseti dosadašnjih informacija o fabrici u Kragujevcu i njenoj budućnosti, može ih pronaći u arhivi.

AutoRepublika

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Rezime informacije: jos uvek ne znamo bas nista o novoj Lanciji. Principijelno pitanje: zasto ce proizvodnja Lancije biti u Spaniji a ne u Italiji?

Matija

Pitanje je cisto retoricko, od redakcije ne ocekujem odgovor. Poenta mog pitanja je: zasto ne u Italiji? Italijanski auto treba da se proizvodi u Italiji. To je veoma vazan faktor imidza italijanskih automobila! Lancia nije firma za masovnu konfekciju a la Opel i tsl.

Cuore sportivo

Aman Matija. To je sve jedno auto, 208 corsa i novi ipsilon. Jedino sta je drugacije je izgled unutrasnji i vanjski i ovjes. Ko da je fabrika jeftina stvar, pa hajd sad da se napravi maksuz u italiji radi jednog modela.

Cuore sportivo

Upravljivost auta, to sam zaboravio. To je ono bitno sto je razlicito i meni uopste ne smeta sto je to sve jedno te isto auto, motori, mehanika. To su nebitna auta nije sad Ferrari i Lamborghini pa da mi smeta. Ne bi trebalo ni ostalim ljudima smetat. Et samo kazem 😛