1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je novi Volkswagenov Scout (na tizerima, renderima, crtežima – čemu već)
Ovo je novi Volkswagenov Scout (na tizerima, renderima, crtežima – čemu već)
0

Ovo je novi Volkswagenov Scout (na tizerima, renderima, crtežima – čemu već)

192
0
Podelite sa prijateljima:

Početkom ove godine Volkswagen je objavio jednu vest koja je poprilično iznenadila automobilsku javnost. Najavljeno je da će proizvoditi model International Scout koga smo poslednji put videli u serijskoj proizvodnji još 1980. godine. Iako ova firma više ne proizvodi drumska vozila, i dalje je aktivna u razvoju velikih kamiona. Nemci su nedavno postali vlasnici kompanije Navistar u čijem se vlasništvu između ostalih nalazi i International, pa je tako Volkswagen odjednom stekao pravo na svaki model ove firme u istoriji.

Među njih spada i spomenuti Scout i odjednom proizilazi da ćemo ga videti u serijskoj proizvodnji posle više od četiri decenije.

Od tada se mnogo toga pisalo o njemu. Nemci su rekli da će dati Jenkijima „odrešene ruke“ i da se neće mešati u posao, a postoje priče da će im pomoći kanadska kompanija Magna, kao i da će se Scout prodavati i pod značkom Forda kao plan zajedničke saradnje dve firme.

Ispred nas je sada i prva zvanična fotografija Scouta. Njegova premijera je zakazana tek za 2024. godinu dok će u izložbeno-prodajne saloni stići dve godine kasnije. Jasno je da će stil biti inspirisan sa prethodnikom iako ne možemo da vidimo mnogo detalja, ali imamo generalnu ideju šta možemo očekivati.

Volkswagen planira da ponudi dve konfiguracije i to terenac sa dvoje vrata i pikap kamionet, a ne sumnjamo da će Scout vremenom biti proširen na pravu porodicu proterenskih vozila.

Ono što će razlikovati ovaj model od konkurencije kao što je ona zvana Ford Bronco i Jeep Wrangler, jeste podatak da će biti na struju. Naravno, ne znamo još uvek koji motor i baterije ćemo videti u njemu, ali je poznato da je Volkswagen veliki igrač u ovoj kategoriji, pa smo zato sigurni da neće razočarati.

Prvi čovek firme Skot Kijo je ranije izjavio da plan zahteva godišnju isporuku od 250 hiljada jedinica, što bi učinilo Scout popularnijim nego što su spomenuti modeli Bronco i Wrangler.

Bilo kako bilo, Amerikanci su radije iskazali brigu na temu da li će Nemci biti u stanju da ne zabrljaju, pošto nikako ne poznaju istoriju Scouta, ali barem na prvi pogled urađeni posao deluje veoma obećavajuće. Ostaje nam da sačekamo još nekoliko godina i uvidimo koja strana će biti u pravu…

AutoRepublika

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments