1. Home
  2. Vesti
  3. Veliki sedan Chery Arrizo 8 pre premijere
Veliki sedan Chery Arrizo 8 pre premijere
1

Veliki sedan Chery Arrizo 8 pre premijere

804
1
Podelite sa prijateljima:

Bukvalno desetak dana nakon što je publikovao fotografije automobila oblepljenog maskirnom folijom, kineski proizvođač Chery je objavio slike serijske verzije sedana i one su sada dostupne na globalnoj mreži. Ovaj model je zamišljen da odigra ulogu perjanice brenda u Kini, gde bi se Chery Arrizo 8 trebalo da nadmeće s renomiranim modelima poput onih s oznakom: Nissan Altima, Toyota Camry ili pak Kia K5.

 

Novi sedan će ponuditi oko 4,8 metara po dužini i izveden je na arhitekturi namenjenoj vozilima s pogonom na prednoj osovini. Bočna stakla su mu u stilu prestižnih modela dok su dodatni prozori smešteni uz same C stubove. Sličnosti s modelima marke Chery koji imaju povišeno odstojanje od tla mogu biti identifikovane i kroz zajednički oblik prednjih i zadnjih svetlosnih korpusa.

Biće ponuđene najmanje dve varijante u pogledu karoserijskih dodataka, dok se na renderima mogu razlikovati samo po obliku završetaka izduvnih cevi. Jedni će biti s ovalnim završecima dok će drugi biti pravougaoni.

Chery Arrizo 8 će ponuditi duet ekrana na čeonom panelu i svaki će posedovati dijagonalu od 12,3 inča, a biće tu i projekcioni ekran (head up display – HUD) s funkcijom proširene realnosti, bogati trim enterijera s umecima izrađenim od drvne mase, deset vazdušnih jastuka i elektropokretana sediša s tasterima za podešavanje istih postavljenih na vratima, u stilu slavnog Mercedesa.

Špijunka kamere na stubu vetrobranskog stakla predstavlja ključni deo sistema za prepoznavanje lica i nadzor nad statusom koncentrisanosti vozača.

Još uvek se čeka na podatke koji bi otkrili tehničke specifikacije noviteta. Ipak, dostupne su preliminarne informacije i prema njima, Arrizo 8 će biti ponuđen s dva turbo motora koji će se naći u katalogu. Jedna jedinica poseduje zapreminu od dve litre, dok će skromnija biti za 400 kubnih centimetara manja. Poznate su iz krosovera (pod)marke  Exeed.

Puna premijera nove limuzine je trebalo da bude upriličena na (odloženom) Salonu automobila u Pekingu, čije je održavanje poremetio, sprečio novi korona virus. Međutim, debi novog sedana zvanog Chery Arrizo 8 će se svakako odigrati tokom predstojećih meseci, nezavisno od pomenute manifestacije u glavnom gradu Narodne Republike Kine.

AutoRepublika

(804)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Valjano kinezi napreduju, još sad kada dobiju vetar u leđa za Rusko tržište, poradiće i na ekskluzivnosti. A EU, ima da se češe godinama dok se ne vrati na svoje.

Mada, u međuvremenu će drati kožu sa leđa EU kupaca.