1. Home
  2. Prezentacije
  3. Premijera: Audi A6 Avant e-tron Concept (GALERIJA)
Premijera: Audi A6 Avant e-tron Concept (GALERIJA)
1

Premijera: Audi A6 Avant e-tron Concept (GALERIJA)

417
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka predstavila je električni karavan u konceptualnom izdanju. 

Kako kažu nadležni u Audiju, plan je da ovaj koncept preraste u serijski model, a takvo vozilo trebalo bi da se nađe na tržištu kroz dve godine. To je u skladu sa ranijim najavama iz ove kompanije u vezi sa plasmanom novih EV četvorotočkaša. Električno izdanje modela A6 posebno je bitno zbog kineskog tržišta koje je pokazalo značajan apetit za baterijskim vozilima u toj klasi.

Audi nije želeo da saopšti bilo kakve podatke o enterijeru prikazanog koncepta, tako da imamo priliku da se upoznamo isključivo sa spoljašnjim dizajnom. Što se tiče stila, nije ništa neočekivano, i sasvim je jasno da će serijska varijanta imati umereniji izgled naspram predmetnog automobila.

Kada je reč o dimenzijama, karavanska varijanta se ne razlikuje od prethodno viđenog koncepta A6 e-tron. Dakle, ovaj model je dugačak 4,96 m, širok 1,96 m i visok 1,44 m. Audi je nastavio sa forsiranjem aerodinamičkih kvaliteta novih EV vozila, pa tako i ovaj baterijski karavan ima impresivan koeficijent otpora vazduha od 0,24 cd.

Audi A6 Avant e-tron postavljen je na modularnu PPE platformu koju će koristiti niz električnih aduta iz Volkswagen grupacije. Poseduje dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini, i vozaču je ukupno na raspolaganju 350 kW i čak 800 Nm.

Nemci nisu precizirali koliko je kapacitet baterije, ali postoje indicije da je u pitanju oko 100 kWh. Audi navodi da je ovaj automobil u stanju da koristi brze punjače sa tehnologijom od 800 V. U prevodu, na takvom punjaču, za 10 minuta punjenja može se dobiti oko 300 km dometa. Šta više, ističe se da je baterija od 5 do 80% kapaciteta napunjena za 25 minuta.

Audi nije saopštio konkretne podatke o performansama, ali tvrde da će najbrže izdanje biti u stanju da obavi juriš do 100 km/h za manje od 4 s. U ponudi će biti više verzija automobila, a ona sa pogonom samo na zadnje točkove trebalo bi da računa na autonomiju kretanja od nekih 700 km.

AutoRepublika 

(417)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ukratko, tehnicki i estetski ovo je veoma uspeo auto! Specijalnu pohvalu zasluzuje zbog toga sto je dizajniran kao prava limuzina a ne kao „crossover“ ili SUV! Dizajnerima Audija predlozio bih nekoliko izmena sa ciljem da elegancija osnovne forme ovog automobila dodje jos vise do izrazaja: – Otvori na prednjem delu, dole levo i desno – veoma su veliki pa bi trebalo ukloniti hromirane aplikacije koje ih cine suvise upadljivim. – Bordura na stranicama, donja strana vrata, suvise je gruba i upadljiva. Uopste se ne uklapa u stil i karakter karoserije pa bi je trebalo zameniti necim sto je mnogo manje… Pročitaj više »