1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan navodno obustavlja razvoj SUS motora
Nissan navodno obustavlja razvoj SUS motora
2

Nissan navodno obustavlja razvoj SUS motora

239
2
Podelite sa prijateljima:

Poslednja glasina upućuje na to da će japanska marka zaustaviti dalje unapređivanje termičkih motora, osim za američko tržište. 

Prema izveštaju portala Nikkei, Nissan planira da se fokusira na električna vozila na globalnom planu, te nema mnogo prostora za manevrisanje oko SUS automobila. Razvoj benzinskih motora navodno bi se nastavio samo za pikap segment u Severnoj Americi.

Ovakva odluka ima smisla, jer će Amerikance najverovatnije biti najteže ubediti da pređu „na struju“, pogotovo u pikap klasi, jer EV varijante takvih vozila imaju drastično manju mogućnost vuče tereta i naravno, tu je i problem dometa.

Nissan nije želeo da komentariše ove navode azijskih medija, što dalje upućuje na mogućnost da se radi o istinitim izveštajima. Očekuje se da će japanska marka preusmeriti nekih pet milijardi dolara od razvoja SUS motora na unapređivanje elektrifikovanih pogonskih sklopova. Ove najave o obustavi razvoja termičkih motora u skladu su sa ranijim objavama kompanije Nissan.

Evropa je viđena kao buduće uporište Nissanove elektromobilnosti pa firma planira da do 2026. godine na tlu našeg kontinenta uspostavi tržišno učešće od 75% vozila s elektrifikovanim pogonskim sklopovima. Čisto da se vidi koliko je to ambiciozno, evo na primer podataka za Japan gde je taj procenat na nivou od 55, dok je u Kini cilj 40%. Što se tiče Amerike, ideja je da tek 2030. godine bude dostignuto tih 40%.

AutoRepublika 

(239)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Vesela vremena dolaze.

YugoFlorida

Daj Bože samo da ovo ludilo prestane. Dokle će više političari da se mešaju tamo gde im nije mesto?