1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Subaru za akcionare organizuje obilazak postrojenja
Subaru za akcionare organizuje obilazak postrojenja
0

Subaru za akcionare organizuje obilazak postrojenja

161
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač automobila Subaru je odlučio da za izabranu grupu akcionara priredi doživljaj obilaska fabričkih postrojenja u kasnijem delu marta, kako bi ih uveruo da su preduzete opsežne mere u cilju prevencije budućih skandala u vezi sa slabostima sistema interne kontrole, što je punilo novinske stupce prethodnih meseci.

Ukupno će 120 akcionara kompanije Subaru biti u prilici da obiđu fabrički kompleks koji je smešten u japanskoj prefekturi Gunma. Tura je organizovana za 21. mart a domaćin će biti Jajima fabrika, gde sa proizvodnih traka silazi sedan srednje veličine Legacy, kao i krosover Forester.

Upravo je to pogon u kome se desio incident u kojem se ispostavilo da su vozila marke Subaru napuštala proizvodna postrojenja bez obavljanja završnih kontrola kvaliteta pre isporuke, što je inače zakonski zahtev. Skandal je izašao u javnost tokom oktobra 2017. Akcionari će biti u prilici da proprate svojim očima celokupan proizvodni ciklus, kao i da se upoznaju sa načinima sprovođenja kontrole kvaliteta.

Predsednik Subarua Tomomi Nakamura će lično prisustvovati obilasku, baš kao i njegov zamenik Kazujo Hosoja, koji rukovodi funkcionisanjem Gunma kompleksa. Pored njih, tu će biti i viši potpredsednik Acuši Osaki. Oni će se potruditi da posetioci shvate način na koji je do skandala došlo i koje su preentivne radnje sprovedene potom. Na kraju obilaska, prema protokolu, biće omogućeno postavljanje pitanja domaćinima.

Subaru je već organizovao godišnje ture kroz fabričke hale, uglavnom u svojim Jajima pogonima. Ipak, prethodne godine je događaj upriličen u aeronautičkim pogonima Handa u Aiši prefekturi, prevashodno zbog skandala sa neprikladnim kontrolama kvaliteta. Nakon otprilike osamnaest meseci, Jajima proizvodni pogon je otvoren za posete invetitora, sa željom rukovodstva japanskog proizvođača da vlasnici akcija ne otuđe iste u nekoj daljoj budućnosti.

Nakon izbijanja skandala sa kontrolom kvaliteta, Subaru je doživeo još jedan medijski slom koji je usledio zbog otkrića još jedne afere, odnosno varanja na testovima potrošnje goriva. Kao posledica svih tih nevolja, tadašnji predsednik Subarua, Jasujuki Josšnaga je podneo ostavku prošlog juna, iako je ostao na mestu počasnog predsednika kompanije. Ostavke su podnela i preostala tri direktora.

Subaru je najavio investiciju u iznosu od 1,35 milijardi američkih dolara kako bi se sprečili eventualni dalji skandali u vezi sa kontrolom kvaliteta, uključujući i instalaciju opreme koja će blagovremeno signalizirati upravi na eventualne probleme sa kontrolom kvaliteta. Tokom decembra, kompanija je pokrenula još jedan sektor a u čijoj nadležnosti se nalazi inspekcija novih vozila. Ovo odeljenje će biti nezavisno u odnosu na proizvodni deo.

Ipak, glavoboljama rukovodstva Subarua tu nije kraj. U januaru je obustavljen proizvodnja u Gunma pogonima na deset dana kako bi se stručnjaci suočili sa problemom koji je detektovan u upravljačkom sistemu novih vozila. Povrh svega, problem sa sijalicama u zadnjim svetlosnim grupama, a koje indikuju da vozač koči, doveo je u februaru do najvećeg povlačenja vozila marke u istoriji marke. Broj pogođenih vozila iznosi 2,26 miliona.

O svim tim događajima iz nedavne istorije Subarua smo ažurno izvštavali, pa ukoliko ste zainteresovani, možete se poigrati opcijom pretrage na našem portalu.

AutoRepublika

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments