1. Home
  2. Vesti
  3. Lexus LFA se vraća na scenu 2025. godine?!
Lexus LFA se vraća na scenu 2025. godine?!
1

Lexus LFA se vraća na scenu 2025. godine?!

220
1
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja Best Car Web, legenda japanske automobilske industrije uskoro će se vratiti na tržište sa drugom generacijom.

Lexus LFA je definitivno jedna od ikona automobilizma sa Dalekog istoka. Džeremi Klarkson ga je svojevremeno nazvao “modelom sa najboljim zvukom u istoriji”,  a danas je ovaj četvorotočkaš izuzetno cenjen klasik.

Prošlo je gotovo deset godina otkako se LFA ne proizvodi i u poslednje vreme čuje se niz glasina u vezi sa budućim izdanjem ovog modela. Kako piše pomenuti portal, Lexus je već krenuo sa razvojenm nove generacije LFA.

Novitet će biti dostupan samo kao plug-in hibrid, i ako je verovati istaknutim natpisima, japanska marka će upotrebiti kombinacija V8 agregata i jednog elektromotora, što bi trebalo da ukupno isporučuje čak 950 konjskih snaga.

Navodno će akcenat biti na upotrebi perolakih materijala, pre svega zbog uvećane mase vozila zarad plug-in hibridnog pogonskog sklopa. Nema govora o tome kakvu će bateriju koristiti ovaj potencijalni LFA, niti koliko bi mu eventualno bio domet u EV režimu.

Iako je sve ovo za sada samo glasina, poslednji potezi Toyote upućuju na to da bi LFA mk2 zaista mogao ugledati svetlost dana. Uostalom, Akijo Tojoda, prvi čovek japanskog giganta, više puta je ponovio mantru “nema više dosadnih automobila”.

AutoRepublika 

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Hercegovac

Pozdravljam povratak Lexusa LFA i bice interesantno gledati duel Lexusa LFA i Lexusa LC, samo da ne bude kanabalizma u okviru istog proizvodjaca.