1. Home
  2. Vesti
  3. Model F-150 Lightning je veliki Fordov uspeh
Model F-150 Lightning je veliki Fordov uspeh
1

Model F-150 Lightning je veliki Fordov uspeh

329
1
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je manje od šest meseci od kada je Ford debitovao s električnim izdanjem svog bestselera zvanog F-150 pod značkom Lightning i, ako je verovati napisima iz medija, mogao bi da postane veliki hit među kupcima. Ford je nedavno održao sastanak sa investitorima, odnosno akcionarima gde je pričao baš o ovom pikap kamionetu i ako se po jutru dan poznaje, Lightning bi mogao da napravi revoluciju o kakvoj Tesla Cybertruck, Rivian R1T i ostali konkurenti mogu samo da sanjaju.

Do sada je naručeno više od 160 hiljada primeraka, a čak 79% njih nikada ranije nije posedovalo električni model. Ono što je verovatno mnogo bitnije za Ford, jeste podatak koji govori da 56% svih onih koji su uplatili sto američkih dolara da bi rezervisali svoj primerak, u stvari po prvi put uopšte kupuju Fordov automobil.

Na taj način kompanija smatra da je napravila veliki korak unapred, u smeru prema pristupačnim komercijalnim vozilima, zbog kojih je ovaj „Grom“ i privukao toliko novih kupaca. Primera radi, dok za rivalski GMC Hummer treba izdvojiti preko 80 hiljada „zelembaća“, Lightning košta tek nešto više od 40 hiljada najmanjih zelenih novčanica.

Nakon ukalkulisanih državnih podsticaja u Sjedinjenim Američkim Državama, cena zapravo biva manja nego ona tražena za bazni F-150 pokretan motorom s unutrašnjim sagorevanjem goriva. Uz to je potrebno spomenuti da Lightning stiže s kabinom punog formata, onom koja poseduje četvoro vrata, i s pogonom na sva četiri točka i još mnogo opreme za koju, inače kupac mora da doplati kod „obične“ modifikacije pikapa s oznakom F-150.


Naravno, ne znači da će svaka osoba koja je naručila ovaj pikap kamionet zaista i da ga kupi na kraju, ali broj rezervacija je generalno dobar indikator na temu šta možemo kasnije da očekujemo s ozbiljnom dozom izvesnosti u oformljenoj anticipaciji.

Spomenućemo da je najveći broj jedinica naručen od strane kupaca u američkim saveznim državama Kaliforniji, Teksasu i Floridi, što i nije iznenađenje kada se zna da su oni ujedno najveća tržišta za nove četvorotočkaše „preko bare“.

Svi oni koji su naručili svoje primerke će morati da se odluče do kraja godine da li će ih zaista kupiti, a tom prilikom će morati i da izvrše uplate u gotovini ili zaduživanjem kod poslovnih banaka ili lizing kuća.

Prvi primerci će biti isporučeni mušterijama na proleće, dok mnogi mediji pišu da prve dve godine neće biti moguće kupiti Lightning u slobodnoj prodaji, pošto će se Ford fokusirati ne ranije upisane zahteve za rezervacijama. To nam govori da, ako se neki od njih i pojavi na aukciji, moraćete biti spremni da platite daleko veću brojku od one koju je kompanija odredila…

AutoRepublika

(329)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Dobra mi je ova zadnja slika, dođeš kod majstora da ti promijeni ulje a on konstatuje da je neko ukrao motor 😂🤣