1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo najavljuje više kupeolikih krosovera i karavana u gami
Volvo najavljuje više kupeolikih krosovera i karavana u gami
0

Volvo najavljuje više kupeolikih krosovera i karavana u gami

139
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno prikazani kupe s povišenom pozicijom sedenja Volvo C40 Recharge za modelnu 2022. godinu, daje uvid u stil nove linije kupeolikih krosovera, ali Volvo uverava javnost da neće odustati ni od klasičnog stila koji neguju karavanska izvođenja, koji je čak nazvao i ikoničnim.

Viši potpredsednik odeljenja za dizajn marke Volvo, Robin Pejdž je u razgovoru s australijskim medijima koji je obavljen prethodne nedelje nagovestio da će Skandinavci ponuditi još kupeolikih SUV-ova, nalika pominjanom modelu C40 Recharge, a koji objedinjava vozačku poziciju krosovera sa sportski padajućom linijom krova.

“Povezali smo da je C40 prirodna izvedenica modela XC40, a ni to nije bez razloga. Naime, uvideli smo da naši kupci preferiraju visoku poziciju sedenja koja omogućava lak ulazak i napuštanje vozila, kao i odličnu praktičnost. Inspiraciju nam je darivao već prvi crtež, i ceo projekat je odatle i krenuo. Naravno, ne možemo sada da pričamo o budućim proizvodima, već najpre o principima koji predviđaju prilagođavanje stila krosovera koji donosi praktičnost i visoku poziciju sedenja, što je tema koja će biti od značaja za našu buduću gamu, jer to je ujedno i nešto što kupci očekuju od Volvoa.”

Međutim, uprkos snažnom trendu krosoverizacije svih karoserijskih izvođenja, Pejdž navodi da je široko rasprostranjena i praksa elektrifikacije i primene modularnih platformi, što sve ipak neće dovesti do izumeranja Volvoovih kultnih karavana, sve dok ih kupci žele.

“U kontinuiranom procesu smo analiziranja preferencija kupaca i dizajnerskih trendova, pa samim tim težimo i razvoju proizvoda koji bi bili relevantni za naše kupce, kao i sve one koji bi da osete duh marke Volvo.“

“Nudimo celu paletu automobila pa tako možemo i da prilagodimo konkretne proizvode individualnim navikama kupaca. Verujem da ćete svedočiti prilagođavanju proporcija vozila u odnosu na trend i principe elektrifikacije. Jednostavno, više nije neophodan toliki prostor za motor, ne treba nam ni poveća otvorena maska hladnjaka, pa će se i sam dizajnerski jezik izmeniti, u skladu s tim.“

„Čini mi se da kupci iskazuju potrebu za vozilom koje bi bilo trunku niže od SUV-a, ali i koje bi ponudilo veoma upotrebljiv prostor u zadnjem delu”, rekao je Pejdž tamošnjim predstavnicima medija.

Predstavljen tokom marta ove godine, C40 Recharge je prvi Volvo koji se nudi samo kao električno vozilo. Njemu će se u naredne četiri godine pridružiti još pet elektromobila, što bi trebalo da se odnosi i na nove generacije današnjih modela XC90 i XC60 od krosovera, kao i na putničke automobile S90 i V90.

Sve ove najave su u liniji s planom švedske marke da polovinu prodaje čine električni modeli. Plan se odnosi na period do zaključno s 2025. godinom, dok bi do 2030. godine, Volvo postao čisto električna marka.

AutoRepublika

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments