1. Home
  2. Video
  3. Prva električna Dacia na testu sjevernog jelena (VIDEO)
Prva električna Dacia na testu sjevernog jelena (VIDEO)
13

Prva električna Dacia na testu sjevernog jelena (VIDEO)

517
13
Podelite sa prijateljima:

Nakon Sandera Stepway čiji je test izbjegavanja prepreke objavljen prije par dana, testni centar km77 je na testu imao i električnu Daciju Spring. Ovaj spor i slabašan, ali zato veoma jeftin krosover iz EV segmenta je test sjevernog jelena afirmativno prošao, pri dosta velikoj brzini od 77 km/h.

Taj rezultat jeste impresivan, ali ako pogledate snimak vidjećete da je automobil, tačnije da je vozač bio suočen s ogromnom količinom proklizavanja i uvijanja šasije, te smatramo da  bi prosječni, neprofesionalnj vozač teško uspio da stabilizuje automobil u datim okolnostima.

Što se tiče rezultata Springa na iskušenju u vidu veleslaloma, treba reći da je Dacia ispit položila bez grešaka. Vozač je naveo da automobil, čak ni pored vidljivog uvijanja šasije, odnosno naginjanja karoserije, niti u jednom momentu nije izgubio bazičnu stabilnost.

Pogledajte izveštaj u video formatu.

AutoRepublika

(517)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Prvi auto na svijetu koji test sjevernog jelena polaže pri maksimalnoj brzini 😂🤣

Don

:-)👍👍👍👍

Branko

Možda da stave Ogier-a da vozi; bilo bi i 78 km/h! Jasno, ako ne bi pogodio kakvog BMW-a usput… 😂😂😂

moron

Ispade (izgleda) po svim medijima taj njegov udes od juče u Zagrebu veći dogadjaj od samog WRC-a …

xtrimi

Mislim da je BMW njega pogodio. Ali mi nije jasno ono sa Policijom.
Izgleda da u svetu sa mo sa USA policijom nema zezanja . Odgura čoveka samo tako.
A WRC nisam pratio , ali gledajući Insta čini mi se da je bilo dota zanimljivo, a možda i grešim.

BB

BMW je ipak išao pravolinijski, a Yaris je skretao desno. Ogier se očigledno nije „prešaltao“ na civilne uslove vožnje…

xtrimi

Izvinjavam se , davno sam učio propise. Kod mene u školi su učili daje obilaženje i preticanje sa desne strane zabranjeno.

BB

Na auto putu da, ali u gradu ne. Osim toga, BMW nije obilazio nego išao ravno. A i nakon toga je prošao kroz crveno, uglavnom sve ovo izgleda kao promocija nasilničke vožnje…

Sramota svakako

Orangutan iz BMW-a je hteo malo da se trka, a Seb da stane sa strane. Zvanicno nesto nije bilo u redu sa autom, pa je hteo da stane pored na bus stanicu. Obojica su u sustini krivi, ovaj iz BMW-a zbog prekoracenja brzine, a Seb zbog nesmotrene promene trake. Zvanicno je Seb platio kaznu 5000e za izazivanje nezgode i 2000e za polazak na crveno svetlo. Bas sramota za hrvatsku policiju, da nisu uzeli u obzir da je BMW definitivno isao preko ogranicenja, a na osnovu snimka je i moguce utvrditi priblizno koliko. I onaj odlazak od policije nikako ne opravdavam,… Pročitaj više »

BB

Nisam baš siguran da je prekoračio ograničenje, jesu snažno ubrzavali ali veoma kratko, čini mi se da su stajali na semaforu prije toga. BMW je definitivno htio da se dokazuje, ali je Yaris baš naglo skrenuo poslije, isto tako žestokog, ubrzanja. Iako HR ne izdižem ni po kakvoj kulturi vožnje, ne mogu se postupci nekoga, ko treba biti sinonim za preciznu vožnju, pravdati okruženjem gdje je došao (koliko sam puta gastarbajterima natrljao nos zbog bačene kutije cigareta mimo korpe smeća, a pravdali se da ovdje „mogu“ jer ih niko ne kažnjava).

Don

Sumnjam da je on njega vidio u onom bunkeru od auta. Taj je jedva primijetio autobusnu i htio je da skrene, ne misleći da bi neko bio desno i to neko ko gotovo paralelno vozi s njim. Mrtvi ugao.

Peki

Okreni obrni udaren je od pozadi, ili malo s desne strane, dakle BMW je kriv. Tip je bio dosta iza, moga je videti i ukociti da ga propusti, ali se izgleda kur**o i forsirao prolaz. Siguran sam da bi ga svako osiguravajuce drustvo u Francuskoj proglasilo 100 % krivim.

BB

U čijoj traci?