1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Volkswagenov šef dizajna o stilu novog Golfa GTI
Volkswagenov šef dizajna o stilu novog Golfa GTI
0

Volkswagenov šef dizajna o stilu novog Golfa GTI

496
0
Podelite sa prijateljima:

Šef dizajna čitave Volkswagen grupacije, Klaus Bišof, govorio je o izgledu nove generacije hot heča.

Golf GTI je van sumnje veoma bitan model za čitavu porodicu najpopularnijeg automobila u Evropi. Klaus Bišof navodi da je bio izazov uklopiti sve tradicionalne elemente sa modernim dizajnom, ali veruje da im je to uspešno pošlo za rukom.

„Nije lako spojiti staro i novo. Preuzeli smo sve odlike tradicionalnog dizajna kod GTI modela i povezali ih sa novim izgledom kojeg odlikuje niz digitalnih osobina“, rekao je Bišof.

On se nalazi na čelu dizajnerskog odeljanja Volkswagena od 2007. godine, dok je sa početkom ove godine postao šef dizajna čitave grupacije. Ipak, od svih projekata na kojima je radio ističe da je novi Golf GTI jedan od najtežih. „Ovaj automobil ima mnogo istorije iza sebe. Tako da je neophodno voditi računa o tome, a ipak sve to podići na viši nivo i održati korak sa vremenom“, kaže nemački rukovodilac.

Kao glavne odlike stila kod Golfa GTI, Klaus Bišof ističe dvodelnu prednju rešetku, a posebno akcentuje saćasti donji deo koji poseduje specifična petodelna svetla za maglu.

„LED svetlosna traka koja se prostire celom širinom vozila na prednjem delu ima za cilj veću upečatljivost, ali i jasan otklon od prethodnog modela“, navodi Bišof.

Manje promene su se odigrale na zadnjem delu vozila gde su jedinstvene grafike kod svetlosnih grupa, dok su sada dvostruki ovalni završeci izduvnih cevi na većem rastojanju nego što je bio ranije bio slučaj.

Unutar vozila sem drugačijeg paterna za sedišta nema nekakvih velikih razlika u odnosu na standardni Golf. Bišof to objašnjava rečima da je enterijer i baznog Golfa veoma napredan sa digitalnom instrumentalnom tablom i velikim ekranom za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

Kako izgleda Golf u osnovnom paketu opreme možete pogledati OVDE.

AutoRepublika

(496)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments