1. Home
  2. Vesti
  3. Audi R8 cilja novi rekord Nirburgringa?
Audi R8 cilja novi rekord Nirburgringa?
0

Audi R8 cilja novi rekord Nirburgringa?

360
0
Podelite sa prijateljima:

Ako je verovati poslednjem podnesku za zaštitu naziva koji stiže iz Audija, sprema se nova verzija modela R8 koja bi trebalo da postavi rekord na Zelenom paklu. 

Kolege iz Automobile Magazine otkrile su da je Audi „rezervisao“ naziv R8 Green Hell što upućuje da će nemački superautomobil morati da se okuša na Ringu, i to ne samo reda radi, već da postavi novi rekord kada je reč o serijskim modelima.

U suštini, već nekoliko godina govori se o još ekstremnijoj varijanti modela R8 koja bi podigla performanse na još viši nivo. Nije poznato šta tačno Audi planira, ali se pre nekog vremena pojavila informacija da bi nemački brend potražio inspiraciju u trkačkoj GT3 verziji.

To bi značilo da će Audijev adut za rekord na Nirburgringu proći ozbiljnu dijetu, odnosno da će izgubiti na masi. Pored toga, kako bi se stiglo do odličnog rezultata na čuvenoj stazi, R8 će morati da stekne još snage. Lamborghini Huracan Evo koristio isti V10 agregat kao i nemački as, ali kod italijanskog modela on razvija 631 ks, te se očekuje i da i Audijev model stigne do ovog broja „grla“.

Ipak, uz sva unapređenja ostaje veliko pitanje da li je zaista R8 sposoban da postavi novi rekord na Nirburgringu. Aktuelni šampion je „bratski“ Lamborghini Aventador SVJ sa brzim krugom koji je trajao 6 minuta i 44,97 sekundi.

Pored toga, nije jasno ni da li bi VW grupacija dozvolila da se Audi okuša u ovoj sferi, pogotovo zbog činjenice da je i dalje neizvesno da li će model R8 uopšte dobiti naslednika.

AutoRepublika 

(360)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments