1. Home
  2. Vesti
  3. Microlino – 12 hiljada evra za 126 kilometra autonomije
Microlino – 12 hiljada evra za 126 kilometra autonomije
0

Microlino – 12 hiljada evra za 126 kilometra autonomije

305
0
Podelite sa prijateljima:

Microlino se može konfigurisati i naručiti, u osnovnoj verziji za sumu od 12 hiljada evra, iako je zbog spora između proizvođača i vlasnika marke neizvesno kada će do isporuke električnog vozila i doći.

Dakle, korišćenjem konfiguratora na internet sajtu Micro Mobility, minijaturni Microlino se može naručiti od male švajcarske kompanije koja je nasledila dizajnerska rešenja premijerno viđena na modelu BMW Isetta.

Za sada je za naručivanje dostupna verzija sa manjom autonomijom, odnosno ona koja se nudi po najnižoj ceni a koja je postavljena na nivo od 12.000 evra. Uz doplatu od 2.500 evropskih novčanica, kupac je praktično „otključao“ dodatnih 76 kilometara dometa sa jednim punjenjem baterijske jedinice.

Osnovna varijanta nudi kapacitet baterije od 8 kWh dok skupocenija verzija poseduje jedinicu od 14,4 kWh. Velika pogodnost za kupce ovog elektromobila je njegova veličina, pa se shodno tome dopuna baterija može izvršiti i za manje od četiri časa.

Primerci koji se odnose na najpristupačniju verziju su nijansirani u „Vienna White“ boju, a ukoliko je novi vlasnik protumači isuviše sterilnom, na raspolaganju je sedam alternativa po ceni od 600 evra. Uz dodatnih 150 evra, čelične felne bivaju prekrivene atraktivnim ratkapnama, a 700 evropskih novčanica čine čuda u enterijeru. Naravno, ukoliko se ulože u cilju presvlačenja finom tkaninom, inače plastičnih sedišta.

Tri nivoa opreme su dostupna: gradski (Townie Series), urbani (Urbanite Series) i pionirski (Pioneer Series). Prve dve linije opreme staju po hiljadu evra, dok je poslednja skuplja za 500 istovrsnih novčanica. Maksimalna cena Microlina, odnosno mališan pod punom „ratnom“ opremom košta oko 17.000 evra (18.950 franaka) u matičnoj državi.

Problemi s isporukama

Nakon što je nemački proizvođač sportskih automobila, Artega preuzeo proizvodna prava na Microlinu, isporuke koje su bile zakazane za april su odložene, a švajcarska kompanija još uvek nije objavila novi datum isporuka simpatičnog malištana.

Najavljeno je da se proizvodne trake za Microlino sele iz Imole u Delbrik sa početkom rada u januaru ove godine, ali su iskrsli novi problemi. Artega nije uspeo da zadovolji standarde kvaliteta koje je postavila švajcarska kompanija.

Sada, Artega koja je jedina kompanija koja raspolaže proizvodnim pravima za teritoriju Evrope, razvila je novi proizvod zasnovan na Microlinu, a nadenula mu je naziv Karolino za kojeg tvrdi da je u 150 tačaka bolji od Microlina, to jest od originalne verzije.

Kao rezultat toga, probna proizvodnja Karolina je već započela a isporuke kupcima kreću na jesen. Artega je već najavio da će Karolino biti predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu, a da isporuke kreću od oktobra.

Švajcarska porodica Ouboter, kao vlasnik Micro Mobility Systems, izražava sumnju da prve fotografija Karolina koje je u etar pustila kompanija Artega, u stvari prikazuju Microlino. „Model koji dolazi iz Delbrika je kopija Microlina, nemajte sumnje u to. Stoga nemaju ni prava da pokrenu proizvodnju takvog automobila,“ kaže Ouboter, iako nije naznačio hoće li porodica pokrenuti pravni postupak za zaštitu svojih interesa.

AutoRepublika

(305)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments