1. Home
  2. Vesti
  3. Maybach predstavio par jubilaraca u čast stogodišnjice
Maybach predstavio par jubilaraca u čast stogodišnjice
3

Maybach predstavio par jubilaraca u čast stogodišnjice

394
3
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Maybach Motorenbau GmbH je svoj prvi automobil svetu prikazala na Izložbi automobila održanoj u Berlinu još pre stotinu godina, u septembru 1921. Ostaće zabeleženo da je Maybach prvi nemački automobil koji je ponudio kočnice na sva četiri točka, dok je u kasnijem dobu marka stekla imidž tehnološki naprednog proizvođača koji je projektovao dobro opremljena vozila.

Iako je marka opstala do danas, što je samo po sebi vredno divljenja, ipak nije neka osobita sreća biti samo podbrend Mercedesa i zvati se Mercedes-Maybach. Kako bilo, s ovim logotipom „na nosu“ vozila, proizvode se najluksuznije i najskupocenije verzije perjanica Mercedes među limuzinama i među krosoverima. U pitanju su S Klasa i SUV GLS.

Štand Maybacha na izložbi u Berlinu 1921, godine

Ali iako više ne nastupa kao samostalan entitet, u ovoj inkarnaciji je sreća konačno sustigla Maybach pa je zabeležen tržišni uspeh. Na nekim tržištima, više od četvrtine prodaje S Klase prethodne generacije je nosilo amblem Maybacha, a u ovom slučaju pričamo konkretno o kupcima u Rusiji. Iako krosover GLS nije jednako tražen, ipak je i njegova popularnost izražena, pa je njegov udeo „u istom takmičenju“ čak 13%, što nikako nije zanemarljivo jer je baš Rusija, naravno uz Kinu, Ameriku, Južnu Koreju i domicilnu Nemačku, glavno tržište za ovaj podbrend.

Ovom prilikom donosimo vest da je pripremljena specijalna serija od 100 automobila, na koji način Maybach proslavlja jubilej stogodišnjice.

Oba „specijalca“, sedan Mercedes-Maybach S 680 kao i SUV Mercedes-Maybach GLS 600 poseduju isti dizajn i sličnu opremu. Konstruktor kaže da su dvobojne karoserije plod rada ljudskih ruku, s donjom sekcijom izvedenoj u srebnoj nijansi dok je krov ofarban u plavu boju. Putničke kabine krasi bela i siva boja.

Jubilarne verzije su označene na zadnjem stubu posebnom oznakom koja podseća na povod lansiranja, a slično znamenje je vidljivo i na točkovima, kao i na brojnim tačkama enterijera. Naposletku, jubilarci nude paket koji uključuje brojne brendirane dodatke, pa je tu pozlaćeno naliv pero s dijamantima, baš kao što je tu i ikonografija za ispijanje šampanjca.

Prijem porudžbina za kupovinu primerka iz serije Edition 100 će biti pokrenut u poslednjem tromesečju ove godine, dok će prvi primerci biti isporučeni početkom 2022.

AutoRepublika

(394)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Jbt, onaj džip sa gornje slike, sa boka slikan, pravi za lux pogrebno vozilo.
Taj stil, elegancija, Topalovići da pozavide.

BB

Ne može tu da stane onaj sa početka filma…

Milan

GLS je odvratan,ali zato S klasa ubija,mozda i lepsa od Phantoma