1. Home
  2. Vesti
  3. Maseratijev supersportista dobija formu
Maseratijev supersportista dobija formu
0

Maseratijev supersportista dobija formu

196
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo što je pred nama nije Alfieri, model s prednje-središnje pozicioniranim motorom, koji će biti u ponudi s turbomotorima i tromotornim električnim pogonom. Nije ni naredna generacija Gran Turisma, niti je naslednik MC12, baziranog na Ferrari Enzu.

Čak se ni Maserati ne usuđuje da kaže o čemu se ovde radi ispod kamuflaže, kakav je to automobil koji je fotografisan na ulicama Modene? Modena, grad pobratim Novog Sada, mesto je gde je locirana fabrika kultne italijanske marke, gde se proizvodi i atraktivna Alfa Romeo 4C.

Školjka od ugljeničnih vlakana 4C je ono što prvo pada na pamet kada se pogleda prototip na fotografijama. Međutim, za razliku od Alfinog i aktuelnih Maseratijevih modela, novajlija poseduje agregat razvijen unutar kuće. „100 odsto Maserati“ je način na koji italijanski proizvođač opisuje pogonski sklop, o kojem ćemo saznati više maja 2020.

„Nova porodica motora, ekskluzivno integrisana u vozila marke“ navodi nas da pomislimo da se radi o twin-turbo agregatima sa šest ili osam cilindara. S obzirom na ekskluzivnost Maseratija, ne treba očekivati ove motore kod drugih brendova Fiat Chrysler Automobilesa ili PSA grupe.

Treba napomenuti da će prototip evoluirati do maja 2020., kada će biti kompletirane karoserija i mehanika.

Svaki Maserati, od početka 2000-ih poseduje motor koji je razvio Ferrari, izuzev VM Motori turbodizela, ali su se ranije u toku ove godine stvari promenile. Šef Ferrarija, Luis Kamiljeri, potvrdio je da će „propeti konjić“ prekinuti tu praksu.

Maserati ne želi da potvrdi da li će 2,9-litarski V6, koji pogoni performantne modele Alfe Romeo, biti baza za novu porodicu motora. Šestocilindraš koji se nalazi ispod hauba Quadrifoglio modela je takođe sličan Ferrarijevom dizajnu, odnosno F154 twin-turbu V8 iz 2013. Najnovija iteracija tog agregata je F154CD u SF90 Stradale „plug-in“ hibridnom superautomobilu, koji raspolaže sa 780 ks.

AutoRepublika

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments