1. Home
  2. Sajmovi
  3. Monsturozni V12 motor zapremine 9,5 litara spreman za tjuning smotru
Monsturozni V12 motor zapremine 9,5 litara spreman za tjuning smotru
0

Monsturozni V12 motor zapremine 9,5 litara spreman za tjuning smotru

2.86K
0
Podelite sa prijateljima:

U iščekivanju početka manifestacije SEMA koja predstavlja akronim za Asocijaciju proizvođača specijalne opreme (Speciality Equipment Market Association) i koja se tradicionalno i na godišnjoj osnovi održava u Las Vegasu, “ludi” entuzijasti pripremaju neke nesvakidašnje projekte i predstavljaju inovacije u tjuning kulturi.

Tako je nastupila i australijska firma Race Cast Engineering, koja je predstavila novu mašinu i otvorila porudžbine za istu. Ovde je reč o atmosferskom benzinskom motoru koji 12 cilindara drži u V rasporedu a poseduje zapreminu 9.500 kubnih centimetara. Mamutski agregat isporučuje 755 konjskih snaga uz 941 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Atmosferski agregat koji je nazvan V12 LS predstavlja takozvani “Crate Engine” što je američka kovanica koja označava motor koji samostalni proizvođač kompletno pripremi na način da kupcu ostaje samo da ga ubaci u svoj automobil. Ta pogonska jedinica je razvijena na bazi čuvene LS familije osmocilindarskih agregata koje je osmislio General Motors.

Blok motora je izrađen od čelika i on je jedinstven za novi agregat. Međutim, prečnik cilindara i neke ostale sekvence na motoru, potpuno su identične originalu iz General Motorsa. Prikazani motor je u stanju da se zavrti do 7.100 obrtaja kolenastog vratila, dok je maksimalan obrtni moment dostupan od 4.900 rpm (obrtaja radilice u minuti).

Noviltet na tržištu cilja u prvom redu na entuzijaste i poslovođe tjunerskih radionica koji su angažovani na pripremi automobila za ulične trke i ostala takmičenja sličnog profila. Istini za volju, ovo zadovoljstvo se nikako ne može okarakterisati kao lako dostupno, barem ne u finansijskom smislu.

Osnovna cena po kojoj se nudi motor (iz delova) uz opciju montaže u sopstvenoj režiji iznosi 29.300 američkih dolara, dok se sklopljena i u potpunosti funkcionalna jedinica prodaje za 55.200 zelenih novčanica.

Pored toga, kompanija takođe nudi i brojne opcije koje uključuju i povećanje najveće snage na 1.000 „konja“, blok motora izrađen od lakog materijala, čime se štedi 74 kilograma u odnosu na jedinicu kod koje je blok izrađen od livenog gvožđa (što je deo standarne ponude). V12 u osnovnoj postavci teži celih 265 kilograma.

Za kraj još da dodamo da štikliranje svake nove pojedinačne opcije kojom se vaš artikal diferencira u odnosu na osnovnu ponudu, olakšava novčanik kupca za po 5.000 zelembaća.

AutoRepublika

(2861)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments