1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla se podsmeva Porscheovom Taycanu
Tesla se podsmeva Porscheovom Taycanu
11

Tesla se podsmeva Porscheovom Taycanu

4.08K
11
Podelite sa prijateljima:

Porsche je predstavio Taycan, električni model koji su najavljivali protekle dve godine. Utisci o samom automobilu su podeljeni, a rival sa one strane Atlantika imao je šta da kaže na temu konkurencije. 

Fotografija koja kruži društvenim mrežama ilustruje sposobnosti Taycana i Modela S. Kao što se da videti Model S ima bolje ubrzanje do 60 milja na čas – do ove brzine stiže za samo 2,4 sekunde. Nemački model u svom najsnažnijem izdanju isto ubrzanje obavlja za 2,6 sekundi.

Tesla se može pohvaliti i većom maksimalnom brzinom od 262 km/h, dok je Taycan u stanju da pojuri do 259 km/h.

Prikazana autonomija je po američkim protokolima za merenje iste, a tu Model S odnosi ubedljivu pobedu – 345 milja naspram svega 250. Cena je drastično razlika. Navedene cifre takođe važi za SAD, gde se automobil iz Frimonta u najsnažnijoj konfiguraciji može kupiti za 99.000 dolara, dok za je Porscheov električni adut neophodno izdvojiti 185.000 dolara.

Osim toga, Ilon Mask je odmah po premijeri Taycana iskoristio priliku da se naruga Porscheu preko Twittera. Mask je prvo izjavio da Porsche ne zna značanje reči Turbo, a potom najavio da će Model S sledeće nedelje izaći na Nirburgring kako bi postavio brzi krug.

Da li će ovo potonje i da se ostvari videćemo naredne nedelje, ali po svemu sudeći verujemo da je pre u pitanju Maskov ironični komentar na performanse nemačkog električnog automobila.

AutoRepublika 

(4076)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mercedesklub.rs

Tesla nema konkurenciju, Elon covek zivi na visem stupnju inteligencije. Nesto ga nasi ne vole, klasika, ali za sad se sve sto je pricaou JR podcastu ispostavlja kao istina, dok konkurencija juri kes i prodaju

Goran Jurković

Bravo. Ima Musk svoje trenutke laži kao i svaki dobar biznismen ali Tesla automobili su vrh električnih automobila i ostali koji žive na staroj slavi će morati još puno godina raditi da stignu ako uopće ikad i stignu Teslu

Dzoniz

Naši ga ne vole jer je uspešan, to se ovde retko prašta.

Mustang

ovako se mogu porediti novi shelby 500 i stingray sa bilo kim iz evrope, a prodavati će se za 70 000 $ koliko u americi košta malo napucanija e klasa sandučar, ali džaba porediti to sve kada se zna da će se više prodavati taycan nego model s, bitan je naziv brenda a ne sposobnost vozila, to kupci žele i kinez pravi kopije evoka i macana i prodaje za 20 000 $ ali to niko ne bi kupio u evropi ne zbog sumnjivog kvaliteta nego zbog imena

s mile

lepo rečeno, ove karakteristike kod kupaca Poršea… ne utiču previše…
kupac Tesle i kupac Poršea… drugačije razmišljaju…

Yankee

Nema sanse da ce se Taycan bolje prodavati od Modela S.

Joseph

Porsche je premium brend sa visokom kvalitetom izrade dok je Tesla mala maca za njih po pitanju kvalitete.

DOn

ne bih se slozio sa tim, uostalom, sta porsche ima od e auta? nista, poredjenje je na mjestu, 10 godina kasne za teslom i onda izbace nesto sto im nije ni blizu. Kako nije? Pa duplo vise kosta a slabije / slicne performanse ima, uz drasticno manji doseg, sve vazne parametre ima slabije. A ni ovo ne bi imali da nisu onog hrvata kontaktirali. Na podrucju e auta, tesla je alfa i omega, a porsche sitna riba. Pitanje je, koji ce moron dati duplo vise para za ovo smece? Moras stvarno biti budala, ali rodjena budala pa da kupis ovaj… Pročitaj više »

Mustang

porche is just a little vw bitch

Mercedesklub.rs

Porsche je vlasnik VWa..

TNT

Zašto se za automobile ove snage i dalje u prvi plan stavlja ubrzanje 0-60 odnosno 0-100 u EU? Zar ne govori mnogo više ubrzanje 0-200?

Tu se jasno vidi i razlika između automobila za smrtnike i onih drugih.