1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen namerava da kupi Teslu?
Volkswagen namerava da kupi Teslu?
4

Volkswagen namerava da kupi Teslu?

904
4
Podelite sa prijateljima:

Da je mogao, Herbert Dis bi do sada to već uradio.

Po najnovijem izveštaju, šef Volkswagen Grupe, Herbert Dis, razmatra kupovinu Tesle, ili makar izvesnog udela u kalifornijskoj kompaniji. Čak, tvrdi se da VW definitivno poseduje finansije za takav potez.

Međutim, nemački konglomerat je ubrzo demantovao vesti: „Spekulacije Manager Magazina u vezi s kupovinom dela Teslinih akcija su neosnovane.“

Dakle, originalan izveštaj je došao iz nemačkog Manager Magazina. U njemu se tvrdi da je informacija „procurela“ od strane jednog od Disovih najviših rukovodilaca. Navodno, dotična osoba je rekla da bi Dis to uradio odmah da može.

Izvori iz kompanije su objasnili da je generalni direktor svestan do koje mere je Tesla u prednosti u oblasti baterija i softvera. Međutim, Dis će morati da zadobije podršku od vlasničkih porodica, Pih i Porše.

Za sada, Manager Magazin veruje da bi jednostavna kupovina udela u Tesli bila solidan korak unapred. Jedan bankar s vezama u Volkswagenu, rekao je da izdvajanje 30 milijardi dolara za kupovinu Tesle ne bi bilo lako opravdati, sem ukoliko Dis ima ekstremno poverenje u softverske inženjere iz Silicijumske doline.

Nimalo ne iznenađuje što je jedan automobilski gigant zainteresovan za Teslu. Tehnologija proizvođača električnih automobila, posebno ona vezana za baterije, za sada nema premca na tržištu. S Volkswagenom koji je definitivno zauzeo električni kurs, počev s ID.3, za koji će uslediti još nekoliko ID modela, poput ID.Crozza, Volkswagen bi maksimalno iskoristio Teslinu ekspertizu u ovoj oblasti.

Ipak, ne verujemo da će do sličnog poteza doći uskoro, ali se svakako radi o interesantnom razvoju događaja i malom dokazu o namerama VW-a, o čemu smo pisali.

AutoRepublika

(904)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

To bi značilo život za Teslu ali smrt za automobilsku industriju. Nemam ni najmanju dilemu da je izveštaj istinit. VW bi rado posedovao ovu američku kompaniju i, manje-više ceo svet. Zvuči poznato odnekud?

moron

Kupovina konkurenata je uobičajena u biznisu, tako da je ova želja VW-a potpuno „životna“. Sad, samo je pitanje da li je „Tesla Grenland“ na prodaju i kakva bi bila cena 🙂

Yankee

S obzirom koliko je VW investirao u svoje elektricne aute prethodnih godina, sumnjam da im je cilj sada kupiti bilo kod proizvodjaca.

Mustang

pre kupovine lamborginija i bentlija nisu ni znali kako se prave sportski i lux automobili, pa sada hoće da nauče kako se kuju i električni, vw je jedino sposoban da napravi konzervu i proda je po ceni usa suv-a