1. Home
  2. Vesti
  3. Najopremljeniji Chevrolet Corvette (skoro) za isti novac kao i osnovni BMW M2 Competition Package
Najopremljeniji Chevrolet Corvette (skoro) za isti novac kao i osnovni BMW M2 Competition Package
1

Najopremljeniji Chevrolet Corvette (skoro) za isti novac kao i osnovni BMW M2 Competition Package

757
1
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet je predstavio osmu generaciju modela Corvette pre nekoliko sedmica i obećao da će početna cena iznositi ispod 60.000 američkih dolara. Proizvođač je ispunio dato obećanje i američki velikan će u osnovnoj verziji koštati pet dolara manje, a to je za 3.000 dolara više u poređenju sa prethodnikom.

Rast u ceni svakako nije mali, ali ni značajno veliki kada se pogleda da novitet sada pruža centralno postavljeni agregat sa značajno boljim performansama. U spomenutu cenu su uključeni i dvozonski klimatizacioni uređaj, Bose audio sistem sa deset zvučnika i 8,0-inčni monitor sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijom konektivnosti.

Sa punom opremom cena dostiže oko 80.000 dolara, što je opet značajno manje od nemačke, italijanske i japanske konkurencije. Kupac može da izabere i performantni Z51 paket opreme na svim verzijama, a on je opcija od 5.000 američkih dolara.

Iako je razlika na papiru svega pet „konja“ (ukupno 495) iz atmosferskog 6,2-litarskog V8 agregata, Z51 dodaje i aerodinamične dodatke, kraće brzine, modifikovano ogibljenje, veće kočnice i Michelin Pilot Sport 4S pneumatike.

Chevrolet je objavio da će osnovni model pružati maksimalnu brzinu od 310 km/h dok bi ubrzanje do 100 km/h moglo da iznosi oko 3,4 sekunde. Tokom narednih godina ponuda će biti proširena i sa moćnijim modelima kao što su Z06 i ZR1.

AutoRepublika

(757)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

da li će biti ponuđen i u evropi i koja bi cena otprilke bila, pošto ne verujem da će biti kao i u americi jer polovni stingray iz 2013 u nemačkoj počinje sa oko 50 000 €