1. Home
  2. Vesti
  3. Audi planira Q4 i Q6 e-tron u S i RS verzijama
Audi planira Q4 i Q6 e-tron u S i RS verzijama
0

Audi planira Q4 i Q6 e-tron u S i RS verzijama

352
0
Podelite sa prijateljima:

Dok je Volkswagen predstavio različite karoserijske stilove, predviđene za buduće električne modele, uključujući i legendarni „Bulli“ (Buzz), Audi ne ide dalje od krosovera. Izgleda da će marka „četiri prstena“ elektrifikovati modele za rezervisane oznake Q4 i Q6 u okviru naredne dve godine.

Po najnovijim izveštajima, najpre će se pojaviti Q4, i to već 2020. Ovaj model je već predstavljen kao koncept, ali pomalo je diskutabilno da li će stići tako brzo na tržište, s obzirom da još uvek nema bilo kakvih špijunskih fotografija.

Ono što je moguće je da će se Q4 navodno proizvoditi u Kini za lokalno tržište. Biće baziran na MEB platformi VW grupe, istoj onoj na kojoj počiva ID.3 s dva elektromotra. Ipak, za očekivati je da S i RS modeli budu snažniji, s preko 400 ks.

Modularni baterijski sistem će pružiti autonomiju između 330 i 550 kilometara. Međutim, to nije interesantno koliko činjenica da će biti dostupno 20 kombinacija grafika dnevnih i zadnjih svetala. Čini se da Audi iznalazi nove načine da zaradi više uz pomoć dostupnih opcija.

Što se Q6 tiče, situacija je još komplikovanija, jer se čini da je aktuelni e-tron već pozicioniran između Q5 i Q7 u smislu cene i veličine. Ipak, podsetimo se da Porsche razvija čisto električnu zamenu za Macan. Moguće je da Audi radi isto.

U vrhunskoj konfiguraciji, Q6, dugačak 4,9 metara, raspolagaće s gotovo 600 konja.

AutoRepublika

 

(352)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments