1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot navodno odustaje od oznake „GTi“
Peugeot navodno odustaje od oznake „GTi“
0

Peugeot navodno odustaje od oznake „GTi“

412
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka mogla bi uskoro da se odrekne čuvene oznake „GTi“ javljaju lokalni mediji. 

GTi ima poprilično dugu istoriju kod Peugeota i postao je deo identiteta ovog brenda. Pojavio se sada već daleke 1984. godine kod modela 205 GTi i obeležio čitavu jednu deceniju automobilske industrije.

Zašto onda promena? Pa, Peugeot kao i većina drugih evropskih proizvođača hita ka elektrifikaciji. Kako novo doba donosi nove izazove očito da neko smatra da je vreme i za novu oznaku za performantne modele francuskog „lava“.

Predložena nova oznaka je „PSE“ odnosno Peugeot Sport Engineered. Da Peugeot ide u pravu hibridnih performantnih modela jasno je već neko vreme, jer čelnici ove marke dugo govore o potencijalu „hot“ varijanti za električne automobile, a na Salonu automobila u Ženevi ove godine videli smo i konceptualni hibrid 508 Sport Engineered.

Navodi se da je GTi sufiks koji je isuviše vezan za istoriju SUS agregata, te da je Peugeot potrebno nešto novo što zvuči više „ekološki“. Čudna su vremena stigla…

AutoRepublika 

(412)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments