1. Home
  2. Vesti
  3. Ford S-Max i Galaxy (2019.) restilizovani
Ford S-Max i Galaxy (2019.) restilizovani
1

Ford S-Max i Galaxy (2019.) restilizovani

510
1
Podelite sa prijateljima:

Evropska divizija Forda je objavila korisna unapređenja za modele S-Max i Galaxy nasuprot rastućim spekulacijama o skorom gašenju ovih multipraktičnih vozila.

Glavna promena se odnosi na uvođenje novog dizel EcoBlue agregata zapremine 2.0 litre, koji će se nuditi sa tri nivoa izlazne snage: 88 kW, 110 kW i 139 kW. Novi motor će biti uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom ili šestostepenim manuelnim menjačem, zavisno od verzilje. Isto tako, kupci će moći da izaberu varijantu sa pogonom na prednje ili sva četiri točka.

Pored toga, biće dostupna i biturbo verzija na koji način će pogonska grupa biti u stanju da isporuči 177 kW snage, što će ujedno predstavljati i vrh ponude. U ovoj postavci, sa motorom će sarađivati isključivo pomenuta automatska transmisija, ali kupcima ostaje izbor jedne ili obe pogonske osovine.

Počev od 2019. godine, cela paleta verzija koje koriste automatski menjač će dobiti adaptivni tempomat sa stani/kreni funkcijom. Pored toga, isto se odnosi i na nadzor vozila koja se nalaze u mrtvom uglu, a za tržišta na kojima se vozi levom stranom kolovoza, primerci iz minivan segmenta će posedovati i električnu parkirnu kočnicu sa izmeštenim tasterom na način da odgovara ovakvoj kabinskoj konfiguraciji.

U najvišem paketu opreme koji proizvođač označava sa “Vignale”, listu opreme dopunjuje aktivno neutralisanje buke, integrisane u metlice brisača, prskalice za čišćenje vetrobranskog stakla, nove nijanse za boju karoserije Chrome Blue i Diffuse Silver, kao i kočne čeljusti u crvenoj boji, doduše rezervisane samo za primerke iz palete ST-Line.

Osnovane su pretpostavke da su ove izmene, istovremeno i pouzdana najava onoga što od Fordovog predstavnika u D segmentu, Mondea možemo očekivati kada se proizvođač bude posvetio i njegovim unapređenjima.

Portparol Forda je izjavio da je „kompanija posvećena agresivnom smanjenju rashoda“, sugerišući da bi Mondeo mogao biti i ugašen, kako bi se akcenat bacio na profitabilnije krosovere.

Ovo se naravno ne odnosi na blisku budućnost, s obzirom na to da su kamere foto reportera već uhvatile kamuflirane primerke modela Mondea, što je jasan dokaz da se eventualno gašenje neće dogoditi tako skoro.

(510)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Raduje me činjenica da Ford (još uvek?) nije digao ruke od Smaksa i Galaksija.
A drago mi je i što je u ponudi novi 8AT ( i dalje „PowerShift“ by „Getrag“?).
Čitah negde da je ford imao gadnih problema sa prvom serijom PowerShifta i da su mnogi kupci tu na kraju imali dosta duge magareće uši.