1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Civic Type R – Od kojih je sve modela brži na Nirburgringu?
Honda Civic Type R – Od kojih je sve modela brži na Nirburgringu?
0

Honda Civic Type R – Od kojih je sve modela brži na Nirburgringu?

220
0
Podelite sa prijateljima:

Brzi krugovi na Nirburgringu su često i stvar kontroverze, ali definitivno na svetu ne postoji staza koja do te mere kompletno istestira brzinske mogućnosti automobila. Najnovija senzacija je Civic Type R sa rekordom u konkurenciji automobila s prednjim pogonom.Vreme? 7 minuta 43,8 sekundi. To je veoma brzo, a koliko je zapravo brzo pokazuje lista modela koje je Hondin pulen nadmašio. Definitivno, nije sve u konjskim snagama.

 

7:47.19 – Volkswagen Golf GTI Clubsport S

Limitirana edicija, Clubsport S, postavio je takođe impresivno vreme od 7:49,21, da bi VW pokušao ponovo i napravio još bolji krug, donedavno rekordni u klasi.


7:50.63 – Honda Civic Type R (odlazeći model)

Stari model iz 2015., takođe je bivši rekorder na „Zelenom paklu“. Međutim, novi model je brži za punih sedam sekundi.

7:55 – BMW M5

Mada nikada zvanično potvrđeno od strane BMW-a, M5 sa biturbo mašinom je ovo vreme postavio 2012. Dakle, ni 567 ks ije dovoljno da se nadmaši Civic sa 310 konja.


7:56 – Chevrolet Corvette Z06 (C5)

Kada je 2004. Corvette Z06 probio barijeru od 8 minuta na Nordšlajfeu, to je bila velika vest. Po proizvođaču, reč je o prvom serijskom modelu kojem je to pošlo za rukom. Deceniju kasnije, Chevrolet je značajno spustio vreme, tako da je Corvette ZR1 ostvario krug od 7:13 a Camaro ZL1 od 7:29,6 sekundi.

.

7:58 – BMW M2

Najsimpatičniji među M modelima je pravi praznik kada je reč o zabavi u vožnji. Ipak, nekoliko sekundi je sporiji od Civica Type R.

 

7:59:00 – Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Ono što je naumio, ovaj model je i postigao, a to je da skine Porsche Cayenne Turbo S sa trona u SUV klasi. Inače, Giulia Quadrifoglio s istim pogonom je ostvarila impresivno vreme od 7:32.


7:59.74 – Porsche Cayenne Turbo S

Rekorder do dolaska Stelvija.

8:04 – Alfa Romeo 4C

Čak ni središnje pozicioniran motor i karoserija od ugljeničnih vlakana nisu bili dovoljni da Alfa 4C bude konkurent Hondinom „hot heču“.


8:06 – Ford Focus RS

Mada Ford nije podelio oficijelna vremena Focusa RS, to je uradila talentovana test ekipa iz nemačkog Auto Sporta. Značajno iza Civica, čak i uz pogon na sve točkove.


8:14 – Land Rover Range Rover Sport SVR

Možda je za nijansu sporiji od Cayennea i Stelvija, ali Range Rover Sport SVR se nekako nameće kao najsposobniji terenac među nirburgrinškim „brzanjcima“.
 

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments