1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazan hibridni krosover Geely Galaxy Starship 7
Prikazan hibridni krosover Geely Galaxy Starship 7
1

Prikazan hibridni krosover Geely Galaxy Starship 7

82
1
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Geely je u početku uspostavila jasan sistem označavanja za elektrifikovane automobile iz porodice Galaxy. Dodatno slovo E označava električni automobil (sedan Galaxy E8 i krosover Galaxy E5), dok slovo L označava plug-in hibride (sedan Galaxy L6 i krosover Galaxy L7), a cifra pokazuje veličinu vozila.

Međutim, za novi hibrid smišljen je poseban naziv – Geely Galaxy Starship 7, odnosno „Zvezdani brod 7“. Ovaj automobil ima malo zajedničkog sa modelom Galaxy L7 (koji je zapravo hibridni Atlas).

Dizajn „zvezdanog broda“ izveden je u najnovijem korporativnom stilu, sličnom onom kod nedavno predstavljenog krosovera Geely Galaxy E5. Dve modele povezuju glatke, aerodinamične linije karoserije i silueta bokova, ali u detaljima ipak postoje razlike. Dok električni automobil ima podeljena prednja svetla, hibridna verzija ima svetlosni mostić od LED svetala, a umesto uvlačećih ručki na vratima postavljene su klasične ručke koje omogućavaju prirodniji hvat.

U skladu sa numeričkom oznakom, hibridni Starship 7 je veći od električne verzije E5 i po dimenzijama je blizak modelu Monjaro: dužina iznosi 4.740 mm, širina 1.905 mm, visina 1.685 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.755 mm. Standardne felne imaju prečnik od 19 inča.

Unutrašnjost je dizajnirana prema proverenom obrascu, sa malim displejom za instrumente i velikim multimedijalnim ekranom. Deklarisan je napredni operativni sistem Flyme Auto sa veštačkom inteligencijom. Na dvoslojnom centralnom tunelu nalaze se dvostruka bežična podloga za punjenje, držači za čaše i nekoliko fizičkih kontrola.

Od opcija su dostupni dvobojni enterijer sa veštačkom kožom, napredna ambijentalna rasveta i panoramski krov.

Novi krosover je izgrađen na platformi GEA (Geely Electric Architecture), koja predstavlja varijantu već poznate arhitekture SEA. Glavna tehnička karakteristika modela Galaxy Starship 7 je hibridni pogonski sistem nove generacije Geely Thor. On uključuje atmosferski motor od 1,5 litara (112 KS) i bateriju kapaciteta 19,1 ili 28,9 kWh, ali podaci o elektromotorima i transmisiji još nisu objavljeni.

Ipak, poznato je da će krosover sa manjom baterijom moći da pređe 101 km na električni pogon, dok će sa većom baterijom taj domet biti 150 km.

Punopravna premijera modela Geely Galaxy Starship 7 sa svim tehničkim detaljima očekuje se u narednim mesecima, a početak prodaje predviđen je za sledeću godinu.

AutoRepublika

(82)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Nema mesta ni za kritiku ni za odusevljenje jer izgleda standardno dobro. Ovo bi moglo da se nazove „tipican kineski kvalitet“. 🙂

Izmenjeno 23 sati pre od strane Matija