1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Fiat 500e dobija „kostim“ od Armanija
Fiat 500e dobija „kostim“ od Armanija
3

Fiat 500e dobija „kostim“ od Armanija

106
3
Podelite sa prijateljima:

Fiat predstavio specijalnu verziju malog električnog automobila Fiata 500e, u saradnji sa modnom kućom Giorgio Armani. Fiat želi da redefiniše električni automobil i da to učini kroz lepotu. U specijalnom modelu Fiat 500e Giorgio Armani Collector’s Edition, Fiat tvrdi da je stvorio posebnu harmoničnu kombinaciju italijanske elegancije i etičke posvećenosti.

Fiat 500e Giorgio Armani Collector’s Edition dolazi u dve ekskluzivne boje koje naglašavaju linije dizajna automobila – tamnozelenu i „greige“ (mešavina sive i bež). Automobili su takođe ukrašeni malim minimalističkim detaljima i kontrastima.

Jedan od detalja su specijalno proizvedene felne koje pokazuju logo Giorgia Armanija, ali i uzimaju u obzir aerodinamiku. Čak su i pneumatici obojeni u nekoliko tonova.

Giorgio Armani je takođe preuzeo unutrašnjost 500e i istakao je šavovima i trodimenzionalnim uzorcima, posebno na sedištima automobila.

Materijali u kabini su dodatno usavršeni kako bi ponudili viši kvalitet i preneli osećaj ekskluzivnosti. Fiat ističe, između ostalog, umetke na kontrolnoj tabli izrađene od laserski sečenog drveta.

Fiat 500e ima električni motor koji isporučuje 87 kW (118 KS) i bateriju od 42 kWh, što omogućava domet od 320 kilometara (WLTP). Cena Armanijevog modela nije objavljena.

AutoRepublika

(106)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kada god se prave „specijalne“ varijante cena je „prijatno“ iznenadjenje! Malo boje i nekoliko detalja naduvace cenu do eksplozije razuma.

s mile

prodaju li se po tim spec cenama

Matija

Da, po nekoliko desetina, mozda cak i nekoliko stotina. FIAT 500 je veoma popularan, mozda ce postici jos bolje rezultate. Cinjenica je sledeca: postoje bogatasi, najcesce njihove zene, koje zele da voze mali auto. Taj autic mora da bude nesto posebno – po dizajnu, izboru i kvalitetu materijala, po finoj obradi, po dodatnim uredjajima, itd. itd. Takve obrade velikoserijskih automobila nisu novost, to se radilo odavno. Pamtim jedan auto sa pocetka 70-tih: u susednoj zgradi do moje ziveo je jedan stari doktor. U garazi je imao engleski MG 1300 u luksuznoj obradi. U osnovi to je bio Austin 1300, mali… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 sati pre od strane Matija