1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. BMW i Daimler od sada kao partneri!
BMW i Daimler od sada kao partneri!
0

BMW i Daimler od sada kao partneri!

404
0
Podelite sa prijateljima:

Polje saradnje dva nemačka giganta i velika rivala biće razvoj samovozećih automobila. 

Strateško partnerstvo ima za cilj istraživanje i razvoj tehnologije koja će omogućiti tzv. Nivo 4 autonomne vožnje, odnosno da vozač uopšte ne mora da se uključuje u upravljanje, već je samo putnik. Ali, ovakva automatizovana vožnja nije moguća u urbanoj sredini, već samo na otvorenom putu, stoga će vozač i dalje moći da preuzme kontrolu nad vozilom, odnosno moraće da to učini u određenim situacijama.

Nemačke marke saopštile su da će na ovom projektu raditi više od 1.200 inženjera te da očekuju da prvi rezultati budu implementirani na automobilima koji se pojave na tržištu posle 2024. godine.

Daimler i BMW saopštili su da je njihovo partnerstvo otvoreno i za druge proizvođače koji žele da učestvuju u razvoju autonomne tehnologije.

Slično partnerstvo, doduše prošireno i na druge oblasti, trebalo bi uskoro da objave Ford i Volkswagen. Šta više, prema poslednjim navodima nemačkih medija, Ford i VW objaviće svoju saradnju 11. jula.

AutoRepublika

(404)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments