1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežena Opelova Mokka
Osvežena Opelova Mokka
0

Osvežena Opelova Mokka

42
0
Podelite sa prijateljima:

Druga generacija kompaktnog krosovera po imenu Opel Mokka je postala orijentir za nemačku marku. Bio je to prvi automobil na kom je isproban nov i prepoznatljiv stil prednjeg dela Opela Vizora, koji se kasnije pojavio na svim četvorotočkašima kompanije, uključujući čak i modele na „štiklama“. Ovaj dizajn je bio po ukusu kupaca, pa je kompanija s pravom odlučila da se ograniči na minimalne spoljne promene tokom planiranog restilizacije Mokke.

Spoljašnost novajlije je ažurirana takoreći suptilnim dodirima tvorca, od kojih je glavni stigao u vidu novog osvetljenog logotipa na nosu vozilu. Kada je automobil zaključan, amblem se potpuno spaja sa prepoznatljivim stilskim potpisom savremenog Opela, jer su njegove kontrastne ivice zamenjene crnom.

U farovima i zadnjim svetlima su se pak pojavili trodelni bočni segmenti, a promenjen je prednji branik. U skladu sa konceptom napuštanja hromiranih delova, Mokka je potpuno lišena sjajnih ukrasa, koji su zamenjeni crnim dekorom.

Glavno ažuriranje u kabini se tiče nadograđenog čeonog panela s dva ekrana koji nude dijagonalu od 10 inča. Ovaj dvojac će biti implementiran praktično u svim nivoima opreme, dok su ranije prizemnije verzije posedovale po dva ekrana od sedam inča, dok je samo top verzija pružala ekrane od 12 i od 10 inča (instrumenti i multimedijalni sistem, redom izrečeno).

Udarni prikaz je dobio promenjenu grafiku i strukturu menija, pa sada po tim pitanjima podseća na ono što vidimo kod pametnih telefona. Zatim je dodata i podrška za takozvane vidžete, dok je mogućnost prilagođavanja ličnim željama vlasnika proširena. Istovremeno, zadržani su prethodni fizički tasteri i ručke za brzi pristup, kao i jedinica za kontrolu rada klima uređaja. Glasovni asistent sada ima veštačku inteligenciju ChatGPT. Podloga za bežično punjenje i konektori tipa USB-C su se pojavili na centralnoj konzoli.

Nakon restilizacije, Mokka ima samo tri opcije u pogledu dostupnih pogonskih sklopova. Kompanija je prošle godine napustila turbodizel zapremine litru i po, a sada je i osnovna verzija 1,2-litarskog turbobenzinskog sa 100 konjskih snaga izmeštena iz kataloga u udžbenike istorije.

Dakle, početna modifikacija u restilizovanoj gami ima isti blok s indeksom 1.2, turbo punjačem i tri cilindra. Razvija 136 KS koje do točkova stižu uz pomoć rada i šestostepenog manuelnog menjača. Ovaj motor je u hibridnoj verziji kombinovan sa šestostepenom preselektivnom robotizovanom transmisijom i 48-voltnim elektromotorom (28 KS) ugrađenim u menjačku kutiju.

Ukupna snaga ovako koncipiranog pogonskog sistema je istih 136 KS. Konačno, od dve električne verzije ostala je samo poželjnija, ona s elektromotorom od 156 KS i trakcionom baterijom kapaciteta 54 kWh. Deklarisana kilometraža sa jednim punjenjem je 403 km prema protokolu WLTP. Sve modifikacije pružaju samo pogon na prednje točkove.

Ažurirani SUV po imenu Opel Mokka sada može biti naručen, ako pričamo o Nemačkoj. Benzinska verzija košta od 26.740 evra, uz povećanje cene od 190 skromnih evra, hibridna modifikacija se nudi po ceni od 29.740 evra, dok će električni automobil s ovim imenom koštati najmanje 36.740 evra.

AutoRepublika

(42)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments