1. Home
  2. Prezentacije
  3. Volkswagen Nivus iliti brazilski Taigo prošao kroz proces „zatezanja bora“
Volkswagen Nivus iliti brazilski Taigo prošao kroz proces „zatezanja bora“
0

Volkswagen Nivus iliti brazilski Taigo prošao kroz proces „zatezanja bora“

110
0
Podelite sa prijateljima:

Krosover Volkswagen Nivus sa kupe-siluetom debitovao je 2020. godine – to je najbliži rođak Pola. Tržišnu karijeru započeo je u Južnoj Americi, gde se model proizvodi u brazilskoj fabrici marke.

Godinu dana kasnije, Nivus je stigao i do Evrope. Međutim, odlučeno je da se ovaj model Evropljanima prodaje pod drugim imenom – Taigo. Za tržišta Starog kontinenta, proizvodi se u španskoj fabrici koncerna. Kako to obično biva, došlo je vreme za planirani restajling. Prvi će stanovnici Brazila imati čast da se upoznaju s njim: tamo je nedavno održana prezentacija modernizovanog VW-a Nivusa, a lokalni prodavci već primaju porudžbine.

Restajling je doneo nove farove brazilskoj verziji, a takođe i branike i rešetku hladnjaka. Gornji deo rešetke pretvoren je u usku traku (na kojoj se sada nalazi svetleća linija), dok je donji deo postao veći. Odvojena svetla za maglu su uklonjena. Zadnji farovi sada imaju jedinstvenu LED traku umesto odvojenih gornjih sekcija.

Takođe, promenjen je dizajn 17-inčnih felni, a paleta boja karoserije je proširena.

Unutrašnjost je pretrpela manje izmene. Pojavili su se novi ukrasni elementi na prednjoj tabli i vratima. Pored toga, Nivus je dobio bržu verziju multimedijalnog sistema. U osnovnoj opremi Comfortline nalaze se: digitalna instrument tabla (8 inča), klima-uređaj, bežično punjenje za pametni telefon, šest vazdušnih jastuka, kamera za vožnju unazad i adaptivni tempomat.

U skupljoj verziji Highline tu su i svetleća traka između farova, senzori za kišu i svetla, kao i ekran dijagonale 10,25 inča. Među opcijama su sistemi za održavanje trake i nadzor „mrtvih“ uglova.

U Brazilu je Volkswagen Nivus, kao i ranije, dostupan sa trocilindričnim turbomotorom 1.0 TSI, koji tradicionalno za ovu zemlju radi na benzin (116 KS) ili etanol (128 KS). Motor je uparen sa klasičnim šestostepenim automatskim menjačem. Pogon je samo na prednje točkove.

Tokom premijere restajlingovanog krosovera, brazilska filijala Volkswagena najavila je i proširenje ponude: sledeće godine model će dobiti nabrijanu verziju GTS. Njene karakteristike biće velika rešetka u obliku mreže, matrična glavna svetla i 18-inčne felne. Osim toga, VW Nivus GTS će dobiti snažniji motor, iako marka još nije otkrila detalje o pogonskom sklopu. Lokalni mediji spekulišu da će „sportska“ verzija imati turbomotor 1.4 TSI sa 150 KS (snaga ne zavisi od vrste goriva), preuzet iz brazilskog Pola GTS-a.

Cena standardnog modernizovanog Nivusa počinje od 136.990 reala, što je nešto preko 22 hiljade evra po trenutnom (Googleovom) kursu. Evropski Volkswagen Taigo će biti restilizovan nešto kasnije.

AutoRepublika

(110)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments