1. Home
  2. Sajmovi
  3. Microlino predstavio verziju Spiaggina inspirisanu klasičnim modelima Fiata i Citroëna
Microlino predstavio verziju Spiaggina inspirisanu klasičnim modelima Fiata i Citroëna
5

Microlino predstavio verziju Spiaggina inspirisanu klasičnim modelima Fiata i Citroëna

347
5
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Micro je iskoristila Sajam automobila u Parizu 2024. godine da predstavi novu i zanimljivu ediciju malog i modernog električnog vozila. Microlino donosi verziju Spiaggina, ekskluzivnu letnju ediciju inspirisanu klasičnim modelima Fiata i Citroëna.

Brend Micro nije želeo da propusti jednu od velikih manifestacija u evropskoj automobilskoj industriji. Sajam automobila u Parizu 2024. izabran je kao „scena“ na kojoj je ova mlada kompanija, specijalizovana za električne automobile i kvadricikle, predstavila novu, veoma zanimljivu verziju svog najpoznatijeg modela – Microlina. Sajam je poslužio kao „međunarodni izlog“, i na njemu je predstavljen novi Microlino Spiaggina.

Ova nova ekskluzivna edicija Microlina kombinuje šarm klasičnih automobila za plažu sa potpuno električnom mobilnošću. Retro verzija, osmišljena posebno za leto, inspirisana je klasičnim modelima FIAT 600 Jolly i Citroën Méhari.

Već na prvi pogled, mogu se uočiti karakteristične odlike novog Microlina Spiaggina. Jasno se razlikuje od ostalih verzija u Microlino ponudi. Ima otvoren dizajn sa strane i na zadnjem delu, a krov je uklonjiv.

U prvoj fazi komercijalizacije novog Microlina Spiaggina, biće ponuđena limitirana serija First Edition u dve ekskluzivne boje: Portofino Blue, svetloplavi finiš sa belim detaljima, i Sardinia Sage, mat zelenkasta boja sa crnim detaljima za kontrast.

Unutrašnjost novog Microlina Spiaggina takođe donosi novitete. Kao i spolja, postoje različiti ambijenti za unutrašnjost. Može se birati između unutrašnjosti u beloj i plavoj boji, ili kombinacije sive i braon. Tapacirung je od visokokvalitetne veganske kože, razvijene za upotrebu na brodovima, zbog čega je posebno otporan na vlagu.

Iako su spoljašnji i unutrašnji noviteti u centru pažnje, najveći interes izaziva pogonski sistem, s obzirom na to da je u pitanju električno vozilo. Microlino Spiaggina ima autonomiju do 177 kilometara prema WLTP-u i može dostići maksimalnu brzinu od 90 km/h. Električni motor ima snagu od 12,5 kW (17 KS).

Kada će stići u prodaju? Kompanija Micro je potvrdila da će knjiga porudžbina za novi Microlino Spiaggina biti otvorena naredne 2025. godine, dok će prve isporuke biti realizovane na proleće. Već je moguće rezervisati ga putem zvaničnog sajta kompanije. Cena će počinjati od 24.990 evra, a vozilo će se proizvoditi u Torinu, Italija.

AutoRepublika

(347)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Petar Muncan

Pa to auto po obliku me podseca n BMW Iseta a ne na Fiata.

Matija

Tacno Pero! Autic zvani Microlino je moderna verzija Isette iz 1953 godine. Isettu nije izmislio BMW vec italijanska firma Iso Rivolta. Uzgerd, Iso Rivolta je kasnije postao poznat po supersportskim automobilima. Godine 1955 BMW je odkupio licencu za proizvodnju Isette i tako se spasao od bankrotstva, bile su to teske posleratne godine. Tvorac Isette, Iso Rivolta, je vec 1954 godine, tacno 6 godina pre FIATa Jolly, napravio otvorenu Isettu pod istim imenom koje danas koristi Microlino – Spiaggina! To znaci da firmi Microlino uopste nisu bili potrebni neki strani uzori. Ovaj model je vrlo malo poznat jer cela javnost vezuje… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 dan pre od strane Matija
Matija

Microlino je, na zalost, u krizi. Od pocetka prodaje do danas, to je nesto vise od dve godine, uspeli su da prodaju samo 3.000 vozila. Prodaja je poslednjih meseci na nuli, proizvodnja je zaustavljena dok se ne rasprodaju zalihe. Uzroci: visoka cena, 20.000 evra, i neprakticno vozilo. Prilikom predstavljanja prvog serijskog vozila publika je reagovala sa odusevljenjem! Po recima vlasnika firme, imao je tada oko 15.000 rezervacija. Sta se dogodilo? Bio je to tipican efekat publike: „jao sto je sladak – ali nije za mene!“ Vise puta sam rekao da se auto kupuje razumom a mnogo manje emocijama! Onog momenta… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 dana pre od strane Matija
Bungi

BMW Izeta na struju.?Moze!Zbog svoje male duzine, moze da se parkira na pola parking mjesta , uzduzno.Onda do izrazaja dolazi prakticnost prednjih vrata, jer su bocne strane blokirane automobilima napred i nazad pa nema potrebe ni da postoje bocna vrata.Proizvodnja jednih vrata je jeftinija nego dvoja.Cijena od 20000 evropljana je pretjerana.To je vec teren Dacie Spring, mnogo veceg automobila.Moze da kosta maksimalno 10000 pa makar proizvodnja bila premjestena i u Kinu.

Matija

Bungi, da li si siguran da su prednja vrata bolja od bocnih? Sa Microlinom se bavim vec 4-5 godina a sa malim automobilima preko 40. Ovde je moja analiza komfora ulaska/izlaska u Microlino u poredjenju sa jednim konvencionalnim automobilom. Crtez je radjen u tacnoj razmeri a silueta coveka je iz DIN standarda, visine 1,93 m. Dalje, kod Microlina postoji problem pasivne bezbednosti jer se stopala putnika nalaze takoreci u braniku! Vozila ove kategoroje, L7e, imaju samo minimalne zahteve za bezbednost. Ako se parkiras paralelno izmedju dva vozila moras da im ostavis prostor da mogu da otvore vrata i da udju.… Pročitaj više »